Optimile de finală ale “Campionatului Mondial de Fotbal ” Qatar- 2022


Ajungând “Campionatul Mondial” de fotbal din Qatar din anul 2022 în faza optimilor de finală deja putem spune că începe adevăratul Campionat Mondial. Având în vedere că țări ca Belgia, Danemarca, Germania, Uruguay au fost eliminate deja avem o competiție plină de surprize. Această idee este întărită și de calificarea în optimi a unor țări ca Maroc, Coreea de Sud sau chiar Japonia și Senegal. În rândurile care urmează vom încerca anumite pronosticuri în privința optimilor de finală. Nu am obiceiul de a juca la pariuri sportive de câțiva ani pentru că mi se par bani aruncați, dar așa ca idee cel puțin voi încerca.

1. Olanda- S.U.A.- Din punctul meu de vedere este o optime de finală extrem de echilibrată mai ales că Olanda nu a convins în partidele din grupa și americanii au arătat foarte bine, mai ales în partida cu Anglia. Cu toate acestea, posibil cu prelungiri sau lovituri de departajare și datorită calității individuale ridicate a jucătorilor, dar și a experienței antrenorului Louis Van Gaal aș merge pe 1. Deci se califica Olanda.

2. Argentina- Australia: trecând peste șocul înfrângerii cu Arabia Saudită, Argentina și datorita calității individuale a părut că-și revine pe drumul de favorită a câștigării turneului. Deci clar favorită Argentina.

3. Franța- Polonia: chiar dacă a pierdut cu Tunisia, Franța rămâne una dintre principalele favorite la câștigarea titlului mondial. Mizez pe o victorie a Franței chiar dacă Polonia are în componenta sa jucători de certă valoare. Deci 1 solist.

4. Anglia- Senegal: personal am fost impresionat de echipa din Senegal ceea ce înseamnă că Anglia nu va avea o viață ușoară cu echipa africană. Oricum Anglia ar trebui să treacă mai departe în mod normal, dar surprize au mai avut loc. Cu greu Anglia 1.

5. Japonia- Croația: Chiar dacă a părut că face față unor echipe puternice ca Germania sau Spania, Japonia va avea o misiune infinit mai grea cu Croația. Precum știm că umblă vorba prin târg că Spania nu a dorit să joace cu Croația ceea ce nu diminuează din meritele niponilor. Oricum este o partidă și de 1 și de 2, dar înclin totuși spre o victorie a Croației, chiar dacă s-ar putea să fie prelungiri sau lovituri de la 11 metri. 2

6. Brazilia- Coreea de Sud: pare cea mai dezechilibrata optime de finală cu Brazilia favorită certă. Cred că nu este loc de surprize chiar dacă asiaticii au învins Portugalia în ultima partida. 1 foarte clar.

7. Maroc- Spania: este de asemenea o partidă dezechilibrata în care Spania, cu un joc combinativ în partida cu Costa Rica, scăzut cu Germania și interesat cu Japonia, va avea șansa să demonstreze forța ei împotriva unei echipe foarte încăpățânate și care a arătat foarte bine în faza grupelor. Merg totuși pe o victorie a Spaniei. 2

8. Portugalia- Elveția: am putea spune că este capul de afiș a optimilor de finală. Pentru a nu fi induși de eroare de “odihnirea unor titulari” cu Coreea de Sud, Portugalia a arătat foarte bine în celelalte două partide, cu Ghana și Uruguay. De cealaltă parte Elveția și-a ridicat nivelul cu fiecare partidă părând o nucă tare și pentru Brazilia. Chiar dacă balanța poate să încline de ambele părți mizez, chiar și cu prelungiri, pe o victorie a Portugaliei. 1

Așa cum am spus, fiind o competiție a surprizelor ne putem aștepta încă la surprize ceea ce crește cu atât mai mult farmecul competiției. Așa că haideți să ne bucurăm de fotbal, fiecare cu favorita sau favoritele lui. Ale mele sunt Olanda, Anglia sau o echipă care nu a câștigat niciodată “Campionatul Mondial ” de fotbal. Numai bine în spectacolul numit viață!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: