Blog

Eu

Pe meleagurile lui Petru Maior

A fost fiul protopopului român unit Gheorghe Maior, originar din Diciosânmartin (azi Târnăveni) născut aproximativ în anul 1756. Și-a efectuat studiile primare la Căpușu de Câmpie, unde se stabilise tatăl său, devenit protopop de Iclod (Mureș). După studii la Colegiul Reformat din Târgu Mureș (1769-1772) și la Blaj (1771-1774) a urmat studiul filosofiei și teologieiContinue reading “Pe meleagurile lui Petru Maior”

Povestea trandafirului

A fost odată un trandafir foarte frumos, 🌹care se simțea minunat știind că este cel mai frumos trandafir din grădină. Cu toate acestea, a observat că oamenii îl vedeau de la distanță. Și-a dat seama că lângă el se afla întotdeauna o broască mare și întunecată și de aceea nimeni nu venea să se uiteContinue reading “Povestea trandafirului”

Din cutia cu amintiri: Un vechi referendum cu problemele actuale

Câteodată când vrei să ascunzi o stare negativă și vrei să dai o ocupație celor revoltați organizezi o cu totul altă activitate. Așa mi se pare că ar fi și referendumul. Eu personal nu cunosc și nu am văzut vreo fată sau băiat în Târgu florea de pe Mureș cu o altă orientare. Nu zicContinue reading “Din cutia cu amintiri: Un vechi referendum cu problemele actuale”

Noul ministru al Educației, Cercetării și Inovării (pamflet sau nu ?)

În decursul zilei de joi, 30 septembrie, ministrul Educației, Cercetării și Inovării, Remus Câmpeanu, a demisionat fiind acuzat de plagiat. Este ciudat cum comisiile care acordă titlurile de doctorat nu poartă niciodată o vină cu toate că ele ar trebui să-și asume responsabilitatea titlului de doctor. Cu alte cuvinte al 28-lea ministru al Educației dinContinue reading “Noul ministru al Educației, Cercetării și Inovării (pamflet sau nu ?)”

În liniștea unei gări

În liniștea unei gări și în mijlocul oamenilor care sosesc sau pleacă din gara ne dăm seama că fiecare persoană parcă așteaptă ceva. Grăbiți sau calmi dorim ceva din gara numită viață. Plecăm cu pesimism sau optimism în căutarea nevoilor noastre. Așteptăm fatalisti un destin care poate să fie negativ. Alți oameni zâmbesc și râdContinue reading “În liniștea unei gări”

Povestea minciunii

În vremuri străvechi demult apuse pe care nici timpul nu le mai cunoaște trăiau anumiți oameni. Viața în acele vremuri era foarte grea. Împăratul lor se numea Haos și conducea ținutul după bunul său plac și al apropiatilor lui. Sfatuitorii sai de nădejde erau Minciuna și Dezinformarea.Văzând răutatea conducătorilor împărăției Cel care conduce lumea aContinue reading “Povestea minciunii”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: