Și totuși mai există ceva frumos în Târgu Mureș…


Sunt momente în care ne gândim că lumea urbană nu poate ca să mai ofere ceva frumos și liniștit. Totuși există o zonă în Târgu Mureș cel puțin care debordează de liniște și frumusețe. Dacă nu mă credeți și nu ați fost niciodată în acest oraș chiar vă recomand această zonă. De fapt este un cartier numit “Aleea Carpați ” situat pe malul râului Mureș. Este recomandabil să mergeți la o plimbare dimineața sau seara. Dacă alegem să mergem dimineața o să gustăm liniștea pe fondul sunetului apei și a păsărilor aflate în zonă. În momentul în care vin păsările călătoare este un adevărat spectacol de păsări care-și găsesc hrana și odihna aici. De asemenea pe malul Mureșului se observă o lume feerica în care sunt plimbate animale, câini sau pisici. Este un loc ales și de pescari tocmai pentru liniștea de aici și binenteles pentru capturile prezente în râul Mureș. De asemenea este un loc superb pentru o plimbare relaxantă sau pentru alergat. Nu în ultimul rând se poate ajunge de aici la “Week-end” cum este cunoscut în oraș, dar și în continuarea malului râului Mureș. Aici sunt terase, dar și un loc pentru carting special amenajat. Este preferat acest loc și pentru plajă de mulți oameni tocmai datorită liniștii din zonă. Pentru a nu spune că sunt și temerari care se avânta în apele râului tocmai pentru a înota. În anumite vremuri erau și specii deosebite de nuferi accesibili pentru momentele în care se putea ajunge cu barca în zona respectivă. Există și un bac care traversează malurile râului Mureș pentru a ajunge în locul cunoscut în oraș ca “Vechea insulă a Partidului”.

Toate acestea prezentate și multe alte senzații ne vor însoți, mai ales dacă vremea este proprice pentru vremuri de neuitat. Putem spune că Malul Mureșului și zona învecinata reprezintă zona perfectă pentru relaxarea atât de necesară după tăvălugul din timpul săptămânii. Vă mulțumesc anticipat pentru citirea acestor rânduri!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: