În lumea mea


În lumea mea se trăiește frumos și nu este loc de ceartă sau scandal. Vorbele care devin strigăte nu intra aici și nici jignirile sau vreun reproș nu au vreun loc. Aici se intra cu un zâmbet autentic care crează numai stări de bine sau bună dispoziție. Se spun glume, se fac sotii și chiar nimeni nu se supăra. Primesc și păcălelile sau ironia împreună cu autoironia sau sarcasmul. Nimeni nu cere timp și totuși se oferă atenție, respect și orice are nevoie fără un interes ascuns sau parșiv. Nici bârfele nu sunt bine primite și nici chiar invidia sau alte păcate urâte. Dacă sunt povești de suflet și emoționante se povestesc la o cana de ciocolata caldă și se primește ca și premiu un biscuite. Atunci când este frig și chiar căldură afară ne încălzim sufletele cu torsul unei pisici sau cu lăbuțele și coditele voioase ale unui câine. Citim și multe cărți și ascultăm muzică frumoasă căci nu discutăm și nici nu pedepsim gusturile noastre.

În cazul în care cineva nu mai dorește ca să rămână în lumea mea este liber ca să plece întocmai pentru a nu mai bloca intrarea vreunei doritoare sau un doritor. Pentru că nu forțez oamenii ca să rămână și dacă o fac o realizează numai din propria lor voință. Așa este lumea mea fără ca să cunoască răul ci numai frumosul, frumusețea naturii, a animalelor și a cărților și câteodată urcă și un vârf de munte. Nu fac nici măcar o reclamă ascunsă ci doar mă definesc ca o fiinţă de pe acest Pământ cu propriile calități și defecte. Din toate aceste motive transmit de câte ori pot și astăzi mai ales numai gândurile mele bune și o zi pe placul sufletului cititorilor aceste rânduri!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

2 thoughts on “În lumea mea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: