Moșii de Toamnă


Astăzi ne amintim de ei, aceia care au plecat și nu se mai întorc. “Moșii de Toamnă ” mi-au amintit de bunici, unchi sau cunoștiințe care au găsit drumul spre eternitate. Numai că ei nu pleacă niciodată din al nostru suflet.

Este ziua în care ne mai amintim de cei care au plecat dintre cei vii. O clipă în care mai depunem o floare presărată cu lacrimile care curg peste locul odihnei veșnice a celor dragi. O mamă sau un tată, o bunica sau un bunic care au plecat mult prea devreme dintre ai săi sau un soț sau o soție zac aici printre ei. Sunt plânsi și frați, surori, iubite sau iubiți sau poate doar prieteni dragi care au fugit prea repede spre liniștea eternă. Curg florile și regretele amare ducând cu ele dorul către cei care dacă ar auzi s-ar întoarce iar să ne îmbrățișeze dulce. Cum ei nu ne mai pot îmbrățișa noi astăzi, lângă mormintele lor cu tristețe și amar, vrem ca măcar o clipă să se mai întoarcă, dar mormintele sunt grele și reci cu ei plecați pentru eternitate. Un bătrânel mai varsă șiroaie pentru o soție a cărui chip de abia se mai distinge căci el nu a părăsit-o încă chiar dacă ea este plecată în pământ. Oameni îmbrăcați în negru acompaniază celelalte morminte și vai câtă jale mai este pentru cei nu mai sunt printre ei. Căci chiar dacă pleacă fizic dintre noi sălășluiesc la toți oamenii în suflet și doar atât mai există cât timp ne mai amintim de ei.  

Așa este omul făcut cât timp trăiește se mai ceartă și spune celuilalt vorbe urâte. Când însă moartea vine după cei dragi le regretăm toate și conform vorbei populare “de morți spunem numai de bine “. Ce bine ar fi câteodată să ne mai amintim ca să apreciem pe cei dragi cât mai trăiesc pentru că odată trecuți în lumea celor care nu cuvânta putem spune ceea ce vrem căci ei nu ne mai aud sau ascultă. Dumnezeu să le ofere țărână ușoară celor plecați dintre noi!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

2 thoughts on “Moșii de Toamnă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: