Păstrează furculița!


Motto-ul :
“Unii oameni vor pleca, dar aceasta nu este sfârșitul poveștii tale…
Aceasta este sfârșitul părții lor în povestea ta.”


Era o femeie care fusese diagnosticată cu o boală incurabilă și căreia i se mai dăduse doar trei luni de trăit.

*Așa că a început să-și pună toate lucrurile “în ordine”,
“Și-a contactat preotul și l-a chemat la ea acasă pentru a discuta despre unele aspecte ale vieții ei și despre ultimele dorințe.
I-a spus ce cântece vrea să i se cânte la înmormântare, ce lecturi să facă și în ce fel vrea să fie înmormântată. De asemenea, femeia a cerut să fie înmormântată cu Biblia ei preferată.

*Totul era în ordine și preotul se pregătea să plece când femeia și-a amintit ceva foarte important pentru ea.
Mai e ceva! a spus ea entuziasmată.

-Ce este? a răspuns pastorul.

-Este foarte important”, a continuat femeia.

-Vreau să fiu îngropată cu o furculiță în mâna dreaptă”, a spus ea.

Preotul stătea acolo și o privea fix pe femeie, fără să știe exact ce să spună.

 • “Te surprinde sau nu?”, a întrebat femeia. *Păi, ca să fiu sincer, sunt intrigat de această cerere”, a spus preotul. *Femeia a explicat
  -În toți anii în care am participat la evenimente sociale și la nunți, îmi amintesc întotdeauna că, atunci când vasele de la felul principal erau strânse, cineva se apleca inevitabil și spunea: “Păstrează-ți furculița! *Era partea mea preferată, pentru că știam că urmează ceva mai bun… cum ar fi prăjitura cu ciocolată sau plăcinta cu mere o înghețată, în fine. *Ceva minunat și consistent! *Așa că vreau ca oamenii să mă vadă în sicriu cu o furculiță în mână și să întrebe: “Ce-i cu furculița asta?”.
  Atunci vreau să le spui:
  -. “Păstrați furculița pentru că ce e mai bun urmează să vină. *Ochii preotului s-au umplut de lacrimi de bucurie în timp ce o îmbrățișa pe femeie. Știa că aceasta va fi una dintre ultimele dăți în care o va vedea înainte de moarte.
  Dar știa, de asemenea, că femeia avea un concept bun despre cer. Ea știa că va urma ceva mai bun. *La înmormântare, oamenii au trecut pe lângă sicriul femeii și au văzut rochia frumoasă pe care o purta, Biblia ei preferată și furculița pe care o avea în mâna dreaptă. *De nenumărate ori preotul a auzit întrebarea “Ce-i cu furculița asta?”.
  și din nou și din nou a zâmbit.
  În timpul mesajului său, preotul le-a povestit oamenilor despre conversația pe care o avusese cu femeia cu puțin timp înainte de a muri. De asemenea, le-a povestit despre furculiță și despre ceea ce simboliza aceasta pentru ea.
  Preotul le-a spus oamenilor că el nu se putea opri să se gândească la furculiță și că probabil nici ei nu se puteau opri să se gândească la ea.
  Și a avut dreptate. *Așa că, data viitoare când luați o furculiță în mână, lăsați-o să vă amintească faptul că ce e mai bun e pe cale să vină…😇💐🙏!

✍️sursa: net!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: