Din cutia cu amintiri: Ce ar fi dacă ….?


În perioada actuală este greu de anticipat ceea ce urmează. Atunci, în special în sprijinul celor care au intrat în panică și sunt terorizati de viitor propun un scenariu apocaliptic. Totuși înainte de orice scenariu propun ca să mergem la biserică și să aprindem lumânări și să ne citească preotul preferabil Psaltirea. Dacă aveți alte preferințe anunțați preotul pentru a se pregăti și omul din timp.
Să presupunem că într-o zi oarecare vedeți pe facebook și la Antena 3 sau România Tv transmisia live a atacului Germaniei asupra Poloniei. În direct de la Berlin Adolf Hitler acordă primele declarații. În studio Mihai Gadea și restul comentatorilor studiază implicarea serviciilor secrete și a PSD-ului în toată povestea. Cristian Tudor Popescu se miră încă de victoria Simonei Halep de la US Open . Gheorghe Hagi crede despre război că citez “ai nu ai tancuri sau aviație ataci “. Gigi Becali nu înțelege de ce armata germană trebuie să atace Polonia și nu se poate ca în locul ei să fie trimiși Florinel Coman sau Denis Man. Bianca Dragusanu deja cunoaște numele tuturor soldaților germani. Lui Cătălin Botezatu i se pare de prost gust costumația soldaților germani. Florin Salam crede că “să moară dujmanii mei “. Klaus Johanis încă își scrie discursul despre un așa zis “Acord de la Munchen ” din anul trecut. Totuși consideră că poziția României se poate să fie și neutră, dar și de partea Germaniei atât timp cât Germania atacă, atât timp cât PSD nu va fii de acord cu ceea ce se va hotărî. Cere mărirea executivului armatei. Numai că aceste măsuri durează pentru că majoritatea bravilor soldați sunt încă la epilat și la realizarea machiurii atât de necesară în cadrul unui război. La spa și la cosmetică sunt programați ulterior. Remus Câmpeanu prompt și clar ca deobicei crede că va fi cumva și dacă nu va fii cumva este clar că nu va fii cu toate că poate fii. Și sunt doar primele ore ale războiului. Vom reveni după publicitate cu detalii bombă și cu noutăți incendiare despre implicarea lui Viorel și a Vulpitei în realizarea atacului german.
Având în vedere că statul român gestionează la perfecție criza declanșată de pandemie ar trebui să fim entuziasmați că nu s-a găsit încă un nebun, dacă se poate spune așa frumos, să declanșeze o ideologie care să ducă la un război. Cu toate că nu ar fii chiar atât de târziu. Oricum dacă intrați în panică și vă stresați și credeți în tot felul de conspirații și presupuse războaie mondiale sunteți pe drumul cel bun. Atât timp cât o veți lua razna și nu veți mai face diferenta dintre realitate și imaginație sau halucinație nici nu aveți nevoie de un război mondial pentru a vă distruge. Și da! Va veni Apocalipsa pe Pământ. Sper că v-am ajutat suficient în acest sens. Pentru restul oamenilor cu capul pe umeri și cu mască pe gură ideea este să trăiți clipa și să nu vă gândiți prea departe. Oricum un om cu o atitudine pozitivă va trece mult mai ușor prin viață. Cu toate problemele sale ar trebui să știe că drumul său, așa cum este el plin de gropite, merge numai înainte și nu înapoi.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

6 thoughts on “Din cutia cu amintiri: Ce ar fi dacă ….?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: