Din cutia cu amintiri: Epoca tehnologiei


 

  Această perioadă a omenirii cuprinde dependența de partea virtuală și a telefoanelor, laptop-urilor, televizoarelor, tabletelor. Construim ziua în funcție de lumea virtuală, verificând la nesfârșit facebook, instagram, whatsapp sau alte șite-uri, așa zis de socializare. Știm ceea ce ne fac prietenii, cunoștiințele sau neamurile în funcție de ceea ce posteaza. Credem că știm ceea ce simt sau gândesc ei în funcție de activitatea lor virtuală și mai ales ceea ce reprezintă. Dacă alte persoane se duc în concedii, fac sport, posteaza mâncare sau orice alt lucru automat facem și noi. De aici venea vorba despre prima persoană care s-a înscris pe facebook după Mark Zukerberg cu cine vorbea. Construim relații în funcție de ceea ce suntem virtual de parcă nu se pot copia poze de pe internet. Acceptăm perioada flirtului tot în lumea virtuală după numărul de like-uri primite și inimute. Cu cât sunt mai multe cu atât este mai serioasă relația. Binenteles că nu lipsesc babele sau moșii de bloc care s-au transferat virtual și urmăresc doar postarile. Slavă Domnului că mai au un subiect de bârfa căci altfel, vorba poetului George Topârceanu “ar muri de inanitie sub un grăunte ” din lipsa de povești și de “telefonul fără fir”. Postam de asemenea iubirea în mod virtual, încercând ca să ne convingem pe noi, într-un tablou ideal și feeric. Momentul primirii verighetei și senzația de cocaină din ziua nunții pare desprinsă dintr-un basm demn de Petre Ispirescu. În momentul în care apare un copil sau se desfășoară botezul senzația de canabis este prezentă. Noroc că nu postam infidelitatile, de genul Gheorghe with amanta doing gang bang and feeling happy că altfel ar fi prea clar că suntem mai mincinoși decât părem. Înțeleg actoria din filme sau teatru, da și acest lucru postam foarte rar, dar aceea din viață reală de oameni sau cupluri fericite este absurdă. Până la urmă de ce să nu fim anumite vedete desprinse din filmul vieții căci și vanataile sau lacrimile pot să fie ascunse de farduri și machiaj. Bineînțeles că transmitem live aceste lecții sau orice alt aspect al behaitoarelor șmechere și care fac bani.
  Din păcate internetul și întreaga tehnologie are butoane de închidere sau de ieșire din lumea feerică virtuală. Revenind în viața reală ne dăm seama că prea puțin mai știm ca să comunicăm și să mai păstrăm relații sănătoase sau statornice. Întorcându-ne pe pernita noastră știm de fapt că trăim o viață, de multe nefericită și că grijile cotidiene de multe ori ne doboară. De aceea nu postam momentele în care ne achităm facturile, certurile sau obrazniciile copiilor. Oricum pe prea puține persoane ar interesa nefericirea noastră. Atât timp cât nu este un subiect de interes negativismul putem ca să continuăm să povestim tot cu aceeași pernita pentru ca atunci când vom reveni pe internet să devenim aceleași păpuși virtuale. Așa poate avem impresia că totul este frumos și va fi mai bine în fiecare zi. Oricum suntem gonflabili și în realitate în sentimente sau senzații….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: