Liniștea dinaintea furtunii


Vremurile din zilele noastre cam se aseamănă unei liniști profunde întocmai ca un film de la Hollywood. După Anul nou izbucnește furtuna. Singura problemă în momentul actual o reprezintă masca, vaccinul și Covid. În termenii în care ne mai interesează aceste aspecte între a mânca, bea și a colinda. Toate binenteles finalizându-se cu bis-ul de rigoare la cererea spectatorilor și pe altă scenă în altă casă. Mai sunt câteva zile în care unii dintre noi mai lucrează și vinerea viitoare seara deja ne pregătim de Revelion. Să curgă șampania și să se audă muzica. După aceea vine povestea cu noul an, noi speranțe, iluzii și alte dorințe tot noi.

Pentru a respecta scenariul filmului pus în scenă de cercurile din umbră va veni momentul culminant. Doamnelor și domnilor, tovarăși nostalgici se prezintă FACTURILE la gaz și curent scumpite cu 50 %. Sunt însoțite de creșterea prețului la combustibil urmate de un nou și plin de nonsens val de scumpiri al mai multor produse. Pentru aceste probleme nu a devenit nimeni revoltat și nici nu și-a pus întrebarea de ce nu au venit de două luni. Mai ridicăm sus paharul, mai “Deschide ușa creștine!” și mai încet cu mesajele cu lumina că o vom plăti drăgălaș după ziua de 1 ianuarie. Dacă tot sunt nostalgici ceaușisti ne întoarcem la lampa cu petrol. Doar nu credeam că ne întoarcem la acelea cu gaz. Nu! Nici televizorul nu va merge cu gaz. Ne vom uita doar la el fără ca să-l deschidem ceea ce ar fi trebuit să facem demult. Avem și varianta de a ne uita din imaginație sau să navigam pe internet. Selfie după selfie și brad după mâncare cu oamenii fericiți de rigoare să nu uităm. Oricum în viitorul apropiat nu vor crește nici pensiile și nici salariile.

Așa că popoare dragi din România beți, mâncați, colindați și repetați. Colebil, triferment, zeamă de varză și SMURD după cum ne place. Fiecare în ce ordine dorim căci după 1 ianuarie totul va fi mai scump inclusiv badea Putin ne avertizează în acest sens. Până atunci Colebil, triferment, zeamă de varză, beți, mâncați, SMURD și repetați.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: