Floarea de IrisFLOAREA DE IRIS este simbolul comunicării în mitologia greacă!

*Îndrăzneți și frumoși, IRIȘII aduc viață și culoare în sute de buchete și grădini, în timpul lunilor de primăvară și vară.

*IRISUL este o floare ornamentală și se găsește frecvent în zona mediteraneeană; în principal în Franța, Italia și alte părți ale Europei Centrale.

*Grecii plantează iriși violeți pe mormintele femeilor, astfel încât zeița IRIS să le ghideze spre locul lor de odihnă din rai.

*IRISUL este considerat floarea lunii februarie.

*IRISUL este floarea de la cea de-a 25-a aniversare a nunții.

*Irișii sunt floarea statului Tennessee.

*FLORILE de IRIS sunt toxice pentru pisici și câini, așa că aveți grijă unde le așezați.

*Majoritatea irișilor înfloresc la începutul verii.

*În China, IRISUL reprezintă spiritul dansului și al începutului de vară.

*Vincent Van Gogh, celebrul artist olandez, a pictat două tablouri înfățișând iriși

*FLORILE de IRIS erau simbolul credinței, înțelepciunii și curajului în Egiptul Antic și erau adesea folosite pentru a decora sceptrul conducătorilor

*În funcție de culoarea florilor, irisul poate semnifica înțelepciune (iris violet), puritate (iris alb), credință (iris albastru) sau pasiune (iris galben).

*RIZOMUL de IRIS, cunoscut și sub denumirea de „rădăcină de orris”, este folosit în industria parfumurilor și a deodorantelor.

*Sucul stors din plantă poate fi folosit pentru a îmbunătăți starea pielii.

*IRISUL poate supraviețui mai mult de 2 ani în sălbăticie.*Se spune că uleiul de IRIS ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

*Grădina Iris din Florența (Italia) și Presby Memorial Iris Garden din New Jersey sunt cele mai mari grădini din lume dedicate cultivării IRISULUI.*Delicata FLOARE de IRIS are semnificații profunde, o istorie bogată și este o sursă de inspirație pentru artă și literatură. Legătura strânsă cu mitologia greacă transformă planta într-un simbol puternic, fiind populară în mai multe țări din întreaga lume.

Preluat net!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: