Întrebările fără răspuns despre atrocitățile războiului din Ucraina


Zilele acestea ajungem să ne punem foarte multe întrebări după ceea ce vedem imaginile războiului din Ucraina. Oare cum se poate justifica faptul că sunt bombardate maternități, grădinițe sau alte clădiri civile? Să apărem în fața lumii după ce am omorât bebeluși, copii, femei sau bătrâni nu are nici măcar o scuza. La toate ceea ce a întreprins Vladimir Putin luând tineri sau oameni mai în vârstă pentru a-i sacrifica în scopul său diabolic personal nu are justificare. Să condamni propriul popor la sărăcie și foamete în secolul XXI este deja crimă împotriva umanității. Secolul XX, care a fost cel mai sângeros secol din istorie și în care regimul comunist a ucis sute de milioane de oameni să nu fie o lecție urâtă a istoriei este deja inimaginabil. În virtutea unei secere și a unui ciocan să trimită liderul de la Kremlin oamenii la masacru este mai mult decât diabolic. Stalin sau Mao Tze Dung sau chiar Gheorghe Gheorghiu Dej cu aparatul crimei ar trebui să se mai regăsească numai în cărțile de istorie ca o pată neagră. În schimb, în virtutea nebuniei și a unei lupte nu numai cu Ucraina, dar și cu întreaga lume Rusia să continue să bombardeze orașele ucrainiene ci și cordoanele umanitare. Oamenii să continue să fie izolați în orașele terorii și sate întregi să fie rase de pe fața pământului. Din toate aceste puncte de vedere “Organizația Națiunilor Unite” în virtutea încălcării drepturilor omului nu ar mai trebui să se sesizeze? Vladimir Putin să fie declarat deja criminal de război pentru toate aceste atrocități și “Curtea de Justiție” de la Haga să-l judece și să-l condamne la moarte. De ce Sadam Hussein sau Slobodan Milosevici a putut ca să fie capturat, judecat și condamnat la moarte și executat și cu Vladimir Putin nu se poate face la fel? Este chiar atât de mare frica de armele nucleare, biologice sau chimice ale Rusiei sau numai de umbra lor?

Până în momentul în care nu vom avea răspuns la toate aceste întrebări războiul din Ucraina precum și atitudinea O.N.U este mai mult decât ciudată. Între timp însă vor muri oameni nevinovați și valul emigranților ucrainieni va crește cu fiecare zi. În aceste circumstanțe este de așteptat ca și alte state membre NATO să ia o poziție mai dură față de atrocitățile din Ucraina. Oricum pasivitatea sau lipsa reacției dure, precum sunt cunoscute în istorie, va duce Europa cel puțin într-un imperiu al haosului prin asistarea la crimele războiului din Ucraina. Dacă în Ucraina Rusia își poate permite aceste aspecte își va permite și în alte țări cu consecințe mult mai grave, cel puțin pentru statele europene.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: