Binele se face în liniște de acum un an


Binele se face liniște căci altfel devine zgomotul multor oameni. În condițiile unor oameni care și-au pierdut toată agoniseala de o viață, așa cum sunt ucrainienii, este normal ca să-i ajutăm. Nu numai că este asemenea unor valori creștine sau umane, dar creștem în imaginea lumii căci suntem în stare, conform genei noastre, de a fi altruiști. Numai că binele făcut ucrainienilor a devenit zgomot pentru că aproape a ajuns să fie contestat de acele persoane care menționează că și în România sunt oameni săraci care trebuie să fie ajutați. Este total injusta această aducere în discuție atât timp cât oamenii săraci existau și înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Să ajungem să ne întrebăm de ce multe persoane care acum spun despre ajutorul acordat ucrainienilor că ar trebui să nu uităm și de oamenii sărmani de la noi nu au ajutat acești oameni dinainte de 22 februarie anul 2022? În acea perioadă am așteptat și în ziua de astăzi așteptăm ajutorul unui stat care nici acum nu a ajutat decât foarte puțin oamenii. Pentru a nu scrie ceea ce se întâmplă câteodată când se primesc ajutoare din străinătate.

Nu am spune că nu există oameni sărmani în România, dar nu credem că ar trebui puși pe același palier cu ucrainienii. Observăm de multe ori faptul că în cadrul acestora intra și oamenii care primesc ajutor social și din motive politice. Să nu uităm că statul român a încurajat, din cauza manevrelor politice pentru a avea o masă de vot, această stare a oamenilor. Aceste aspecte ar fi nevoie ca să dețină o comuniune a sărăciei și a nevoii și să nu fie puse pe același cantar. Binele nu ar trebui să dețină o măsură ci să fie la fel pentru toată lumea fără interese ascunse. Făcându-se în acest fel pentru a ajuta atât ucrainienii cât și pe oamenii sărmani din România ar trebui să nu stăm noi la mila altor oameni. Putem să organizăm campanii în ambele sensuri, dar să nu uităm că acestea sunt acțiuni de voluntariat și nu putem impune oamenilor pe cine să ajute. Numai că atunci când suntem construiți pentru a vedea răul în orice din România și să contestam chiar și firul de praf nu ne mai mirăm că și în ajutoarele acordate ucrainienilor găsim o problemă. Și cât de simplu este ca să găsim soluții și la problemele din România fără a mai aștepta ajutoare din Înaltul Cerului pe timp de pace..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: