La mulți ani bărbaților!


Cu ocazia zilei internaționale a bărbaților urăm astăzi, 9 Martie, la mulți ani tuturor bărbaților din întreaga lume. Pentru a traduce acest termen vom apela la dicționarul feminin al limbii române. Cu alte cuvinte la mulți “celui care nu mai este la fel ca la început ” , “bețivului” , “nu știi să faci nimic….fără mine ” , “frustratule” și alte cuvinte dulci pline de alint. Pentru a preciza că “nu mai sunt bărbați adevărați în zilele noastre căci toți vreau numai sex” pentru a cita în continuare din același dicționar. În aceeași viziune asupra vieții un bărbat este nevoie ca să fie: respectuos, atent, potent financiar și sexual, descurcăreț, atent, cititor de gânduri și nevoi ale femeii, sportiv, cel puțin ajutor în gospodărie, sigur pe el, bodyguard, om priceput la toate în casă, sensibil, curajos, inteligent, cult și încă pe atât de multe calități specifice fiecărui caz feminin în parte. Nu s-au enumerat calitățile a mai multor bărbați ci a unui singur bărbat. Femeile trebuie să arate bine și nu enumerăm mai multe calități căci nu este ziua lor astăzi.

În completarea faptului de a fi bărbat într-o incursiune a vorbelor poporului enumerăm calitățile unui bărbat: harnic, curajos, bețiv, să-și bata femeia și să o facă gospodină, să facă bani, om priceput la toate în gospodărie și ca femeia să nască băieți pentru a-i duce numele de familie mai departe și a avea moștenitori.

În tot acest timp bărbații secolului XXI din România umblă cu pantaloni mulați, aruncă banii la lăutari, fac sală și concurență femeilor la spa, saună, masaj, pedichiura, manichiura, coafură și nu au chef să răspundă întrebărilor femeilor. Ele, bietele, au devenit bărbații secolului nostru pentru că au sau vreau ca să devină independente și urăsc misoginismul bărbaților cu bani. Doar nu ne gândeam că au nevoie de calitățile unui bărbat mai sărac, dar bogat sufletește. Să nu intram totuși în basme sau mai bine zis în serialele turcești sau sud americane de la televizor.

În aceste condiții profitând că bărbații adevărați sunt împreună cu femeile la manichiură ajungem să ne întrebam retoric cui spunem “la mulți ani ” în ziua de 19 noiembrie. Oricum nu sunt la modă bărbații fideli, curajoși, autentici, onesti, plini de valori sufletești, ambițioși, culți și sportivi cu un venit mai decent. Nu sunt suficienți de bărbați în acest sens. Așa că definiția bărbatului o lăsăm femeilor în funcție de personalitatea lor, preferabil fără prea multe fițe narcisiste și a coloanei vertebrale a bărbatului.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: