8 martie


Pentru că astăzi este ziua Mamei și ziua femeilor ar fi nevoie ca să ne amintim de câteva rânduri pe care ar fi frumos să ne amintim de ele în fiecare zi. Femeia este mamă, soție, iubită, prietenă sau colegă.

Este cea din întâi fărâmă a sufletului nostru atunci când suntem supărați sau veseli. Numai că înainte de toate ar fi frumos ca să ne iubim mamele pentru că un singur plâns al le-a bucurat și anume acela din momentul în care am venit pe lume. Mamele ne-au ținut de mână când am făcut primii pași în lume și ele ne-au hrănit atunci noi nu știam cum să o facem. Fiecare lacrimă a noastră a încercat ca să o șteargă și fiecare râs al nostru a fost și al ei. O nota mai mică luată la școală sau o încruntare a noastră nu a făcut-o să ne iubească mai puțin. Pentru că iubirea mamei este necondiționată și ne însoțește oricând și oriunde ajungem cu fiecare grijă pe care ne-o poartă. Oricât de mari vrem ca să fim întotdeauna atât cât trăim pentru ea noi suntem întotdeauna copilașul ei. Este foarte greu să-i întoarcem iubirea ei, dar putem încerca cel puțin să-i oferim blândețe și motive cât de multe pentru a fi mândri de noi. Oricum nu vom putea să-i mulțumim niciodată pentru tot ceea ce a făcut pentru noi și pentru iubirea pe care ne-o poartă pe care de multe ori nu o merităm.

8 martie este și ziua femeilor sau a ceea ce iubim pur și simplu apreciem ori iubim fără a căuta ca să înțelegem. Ele, fie că ne sunt colege, prietene, iubite sau soții reprezintă piatra de temelie a unui bărbat. Modele de sensibilitate sau gingășie, dornice de a fi independente sunt partea frumoasă a unei vieți omenești. Sunt și gospodine sau doar forma iubirii pure, sprijin în momentele grele sau râsete în momentele de veselie sau dorința noastră de evadare din lumea cotidiană. Bune ascultătoare și înțelegătoare sau pline de fițe iubim femeile așa cum sunt. Dornice de atenție și respect sau de a fi în lumea lor reprezintă arta sublimă a creației divine. Un bărbat împlinit are o femeie în spatele său pentru că dacă bărbatul este puterea femeia este baza puterii.

Colege, cunoștințe sau prietene sau în orice alt mod de relație suntem cu ele să nu uităm că femeile pot fi deranjate numai cu petalele unor flori pentru că ele sunt de fapt parfumul vieții noastre. Că sunt trandafirii roșii ai iubirii și pasiunii în același timp sau doar ghioceii apăruți ca mesageri ai primăverii este frumos ca să ne amintim nu numai astăzi că este ziua lor. A tot ceea ce reprezintă frumos, gingaș și plăpând sau cu o forță de interioară de nestăvilit sunt demne ele de a fi așezate pe altarul existenței noastre. Oricum ar fi viața aceasta femeia este împlinirea unei vieți pustii, un vlăstar a tot ceea ce nu are vârstă și întotdeauna capabile de fi frumoase. Din toate aceste motive și nu numai pentru că mulți oameni din străinătate spun că în România sunt cele mai frumoase femei ar fi drăgălaș ca cel puțin cu ocazia acestei zile să le apreciem, să le iubim și să le mulțumim că fac parte, mai mult sau mai puțin, din viața noastră. La mulţi ani mamelor, cunoștințelor, colegelor, prietenelor, iubitelor, soțiilor și tuturor femeilor din lumea întreagă!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: