
În cazul în care mai exista în unele persoane speranța că Rusia mai dorea pacea, astăzi a treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina demonstrează că prima țară nu dorește pacea. Atât timp cât bombardamentele din partea Rusiei în timpul tratativelor de pace nu se opresc este clar că nu dorește Kremlinul liniștea în Ucraina. În timpul negocierilor a fost bombardata o fabrica de pâine în urma căruia au fost ucise treisprezece persoane. De asemenea conform Asociației de Investigații “Belingcat” care citează surse din cadrul tratativelor se menționează condițiile Rusiei. Păstrarea lui Volodimir Zelensky ca președinte a Ucrainei pro forma, dar numirea ca premier a lui Yuri Anatolevici Boiko. Acesta din urmă, fiind filorus ar promova intereselor Moscovei în regiune. De asemenea Rusia cere recunoașterea de către Ucraina a republicilor autoproclamate de la Donetsk și Lugansk, cu politică prorusa, precum și neaderarea Ucrainei în structurile “Uniunii Europene” și nici ale NATO.
În aceste condiții și acelea în care sancțiunile economice și politice, pornite în urma invadarii teritoriului Ucrainei și care au dus Rusia într-o stare de izolare și proscrisa a Europei impunând și condiții imposibile Ucrainei duce politica de la Moscova spre paroxism. De asemenea în situația în care oligarhii ruși și cetățenii țării dezaprobă tot mai vocal această campanie a Rusiei soarta războiului este departe de a se apropia de final. Sursele americane menționează că Rusia și-a concentrat 100 % din forțele sale destinate invaziei fără a obține un succes major. Menționarea faptului că spațiul aerian este, se pare controlat de Ucraina devine cu atât mai neclară atitudinea Rusiei. Totuși este greu de crezut că sunt ultimele părți ale Armatei Roșii disponibile și că forțele din Ucraina nu pot fi întărite, dar deja întreaga campanie de invazie pare că este foarte departe de finalul ei dorit.
Având în vedere că Ucraina este ajutată din punct de vedere militar și economic de țările membre NATO este de așteptat ca nici Ucraina să nu cedeze nici din punct de vedere militar și nici în fața condițiilor imposibile ale Rusiei. Mai mult politica sa este dornică de integrare în structurile organizațiilor economice europene precum și acelea ale NATO. Dacă aderarea se va produce și din punct de vedere militar este de așteptat o poziție mai fermă din partea alianței. În toate aceste condiții este de așteptat ca Rusia să-și caute aliați în special în țări ca și China, Coreea de Nord sau Iran. Aceste țări însă riscă și ele sancțiuni din partea O.N.U. sau structurilor economice și militare. Astfel cine încearcă o alianță cu Rusia va trebui să fie conștient ca și conducător al statului că va intra într-un război ireversibil și fără sorți de izbândă. Din toate aceste motive Moscova prin liderul său, Vladimir Putin, se păstrează pe criteriul comunist prin care devenind o formă de propagare a răului supune atât propriul popor cât și alte state unor aspecte negative. De această atitudine vor profita statele occidentale sau Statele Unite ale Americii care vor putea ca să pună monopol peste resursele Rusiei ceea ce va dărâma politica statului rus pornită din anul 1917. Asistăm astfel poate la finalul unui Război rece într-adevăr în care Rusia sucombeaza asemenea anilor 80 din toate punctele de vedere și poate în sfârșit va avea loc un proces public al comunismului asemenea procesului de la Nurnberg de la sfârșitul celui de al doilea război mondial. Acest proces va încheia în sfârșit o istorie și a unei ultime rămășițe din simbolurile secerei și ciocanului din Europa cel puțin dacă nu chiar din lumea întreagă.