O zi oarecare


Într-o zi, în care nimic nu funcționează hai,omule, să ne oprim din drum și pornește și visează. Atunci când toate sunt încurcate și nu-i dai de capăt nici cum, lasă grijile deoparte și evadează. Construiește visuri noi și iluzii cu duiumul, pentru că ceea ce astăzi nu este bine poate să fie mâine bine. Respiră adânc, puternic, inspiră și iar expiră, și oprește timpul în loc, astăzi cel puțin preț de câteva clipe bune. Problemele pune-le într-un sac și aruncă-le departe. Astăzi nu este ziua lor de a le rezolva pe toate câte îți sunt în cale. Ia o carte, vezi un film sau orice altă pozna. Nu este timp pentru lamentari pentru că mai este timp și mâine pentru ele. Refugiază-te într-un colț, stai acolo, meditează, poate necazurile se plictisesc și pleacă chiar mai departe. Joacă-te cu o mingiuca, cântă piesa preferată sau, pur și simplu, dansează chiar de unul singur dacă ceilalți nu știu melodia ta sau poate nici nu o aud. Indiferent de vârstă avem nevoie de noi ca să luăm o pauză din tot ceea ce trăim intens. Gândurile noastre grele hai să le dăm drumul să iasă și să plece mai departe. Fa mâncarea preferată, chiar dacă nu știi să gătești, chiar de este și mai arsă sau picantă. Astăzi ai voie să greșești. Dă-ți drumul în natură într-o vale, lasă picioarele să curgă și trupul tău să zboare. Ascultă păsările din jur și admiră o veverita sau fă-te prieten cu un câine sau cu o albă pisică. Admiră frunza pădurii și adună floricele sau înlănțuie un drum fără o destinație anume.
Când vom pune capul pe pernă spre a nopții odihnă, amintește-ți vorba aceasta: totul în lume are timp și o soluție la îndemână chiar dacă astăzi nu o vedem. Soluțiile sunt parșive pentru că numai atunci se ivesc, când mintea este liniștită și sufletul mai odihnește. Dacă toate acestea poate sunt doar niște utopii chiar nu mai merită timpul să ne ocupăm și viața cu gândurile acelea gri. Oricum este și așa prea scurtă ea, ca să nu avem o atitudine optimistă și să nu imprastiem, pe unde se mai poate, câte un gând mai colorat, deschis de preferință, așa mai de început de martie și de primăvară zambareata, dar cu dinți, precum este vorba populară zisă. Poate sunt și alte persoane care știu să zică despre viața de acum. Oricum nu le băgați în seamă pentru că sunt scrise tot zâmbind..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: