Ne înjurăm valorile!


Ne-am întreba retoric ce au în comun aceste trei persoane. Primul este Dan Petrescu cu foarte multe selecții la echipa națională de fotbal a României, cu prezențe și goluri la echipe precum Chelsea sau Foggia și parte a așa zisei “Generații de Aur ” din anii 90 care a realizat succesele echipei naționale care se califica la trei “Campionate Mondiale ” consecutiv atingând sferturile de finală în Statele Unite ale Americii în anul 1994. Din aceeași generație este vârful și liderul echipei, jucând la echipe precum Steaua București cu care a câștigat “Supercupa Europei” , Real Madrid, FC Barcelona sau Galatasaray Istanbul și idolul multor generații de copii și anume Gheorghe Hagi. În a treia poză este Cristina Neagu, jucătoarea de handbal feminin cu cele mai multe goluri la echipa națională și votată de multe ori jucătoarea lumii.

Totuși ce au în comun acești trei sportivi? Fiind elite ale sportului și demni ambasadori ai României ar trebui să fie lăudați și aplaudați. Numai că acest lucru nu se întâmplă ci chiar din contră. Cristina Neagu a fost injurata nu numai de galeria Rapidului. Pe aproape orice teren de fotbal, Dan Petrescu și Gheorghe Hagi sunt înjurați, jigniți și criticați. Tot ceea ce au făcut acești sportivi nu mai contează pentru persoanele lipsite de educație și respect pentru valori. Într-un anume fel așa se întâmplă cu fiecare dintre noi dacă suntem buni într-un anume domeniu. Cu cea mai mică ocazie suntem ponegriti și jigniți pentru a renunța. Numai că acești sportivi ne învăța că oricât ar fi de buni tot sunt înjurați și de fiecare dată intra pe teren sau în sală și dau ceea ce au mai bun în ei. Practică ne învață și faptul că ei nu au nevoia ca alte persoane să le convingă că sunt buni și nici nu sunt conduși de orgoliu pentru a renunța în fața “haterilor”. Așa suntem și noi oriunde în România orice am face vom avea persoane care manifestă invidie și ne vor bârfi. Numai că ne place sau nu ne place viața merge înainte și avem datoria față de noi de a nu renunța și să devenim indiferenți la tot ceea ce este negativ.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: