3 martie- Ziua internațională a scriitorilor


Astăzi este ziua acelor oameni care au curajul de a-și scrie propriile gânduri, impresii sau senzații într-o carte publicată. Sărbătorim oamenii care cunosc toate regulile limbii române scrise și a celor a căror imaginație debordează cu un real talent, mai tot timpul supus subiectivitatii. Ziua în care sufletul începe ca să defileze cu fiecare cuvânt scris și cu fiecare emoție transmisă. A consoanelor și a vocalelor, a semnelor de punctuație care se aștern ușor printre acordurile cuvintelor folosite pe valurile tastaturii unui laptop, tablete sau a unei foi albe. În orice caz nu este ziua mesajelor “cf” sau “nb” trimise pe whatsapp sau messenger și nici a părerilor scrise ca semn al inteligenței și priceperii. Este ziua modestiei și a celor care citesc mult despre orice ceea ce este posibil. Oamenii care nu se cred atotștiutori și care învață tot timpul din experiența lor și a celorlalți oameni. A personajelor celebre sau mai puțin cunoscute și a întâmplărilor provenite din imaginație sau reale. Poate este ziua care a pornit de la un vis sau o idee năstrușnica și a devenit o carte vândută în mii și zeci de mii de exemplare sau mai puține. O zi a evadării din cotidian și a inspirației sau a frustrării din momentele în care ea lipsește precum și a corecturilor și a foilor rupte sau mototolite.

Mi-ar plăcea să fiu un scriitor care-și vinde cărțile în zeci de mii de exemplare pentru că este un vis personal pornit de acum zece ani. Cum nici aceste rânduri nu cunosc decât drumul plin de speranță către o carte care poate nu se va întâmpla vreodată, chiar și din motive financiare, nu au pretenția, precum și nici ceea ce am scris până acum, de a fi numit scriitor. Sunt doar o persoană care, fiind condus prea mult de sensibilitate, propriile gânduri sau senzații, așterne ceea ce poate, simte și crede. Conștient de limita sa precum și de faptul de a fi condus de tot ceea ce trăiește și privește. Mai mult nici nu pot încă să fiu decât un naiv mult prea sensibil și visător.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: