Din cutia cu amintiri: Martie


Primăvara începe cu renașterea naturii și a dorinței de schimbare. Glasul păsărilor trezește sensibilitatea umană și a urarilor de bine. Izvorul muntelui de urări însoțește văzduhul virtual și totul prevede un viitor frumos pentru umanitate. Oamenii parcurg pădurile în căutarea orizontului și pentru a se adăposti de tumultul măștilor cotidiene pentru că brațul legii nu atinge natura. Doar păsările localnice culeg ghioceii pentru a-i vinde la colțul străzii pentru gloria și cinstea trecătorilor. Martisoarele diverse sunt prezente pe tarabe din dorința de a fi oferite doamnelor și domnișoarelor deosebite și cunoscute. Având acceptul sfintiei ministerului inovarii și inculturii, elevii oferă în dar simbolurile roșu și alb cu diferite figurine, proaspăt igienizate și dezinfectate, bravilor cadre didactice. Vă rog frumos să nu citiți așa cum vede sinistrul educației naționale cadavre didactice. Cel puțin nu așa se pronunță în mediul online și fizic. Continuând spectacolul, plin de falsitate, se oferă și promoții în magazine datorită începutului primăverii. În tonul sărbătorii, mai multe persoane feminine au căutat în ghetutele lor mărțișoare, eventual și mai costisitoare, și unele persoane au tăiat porcul necunoscand în detaliu semnificația sărbătorii.
“Ah de ce nu am zece vieți/să te cânt natură”, spunea unul dintre cântecele copilăriei subsemnatului, și efectiv bucuria s-a resimțit, precum în versurile de mai sus, și în rândurile populației. Așa că dragi bărbați, după Valentine’s day, Dragobete va felicit că a-ți trecut și de 1 martie. Dacă nu a-ți intrat în faliment mai aveți doar 8 martie, ziua mamei. Cum mulți bărbați sunt mai infantili, bugetul lor va prevede și această zi. Covidul să nu fie cu voi, acum și pururea. Amin cu mască și igienizat!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: