Viața totuși va învinge moartea


În mijlocul zgomotului gloanțelor și a strigătelor disperate care pleacă în căutarea sentimentelor de pace se nasc adevărate miracole. Copiii care-și iau jucăriile de plus în ale lor bagaje având priviri speriate și întreabă “Mami, mami ce sunt acelea arme? De ce vor ca să ne omoare? Este pentru că am luat I pentru că nu am scris bine după dictare? Poate pentru că nu am mâncat tot din farfurie sau câinelui meu i-am dat ușor peste bărbie?”. Mamele și oamenii în vârstă nici nu mai știu ce să răspundă și atunci tac toți plecând spre locurile mute de război.

În toată această vâltoare o femeie de 23 de ani începe ca să plângă într-o stație de metrou. “Veniți, vă rog mă doare tot mai tare. Vrea un copil ca să vină în lumea aceasta în care armele ne-au făcut ca să plecăm de acasă. Ceva inocent dorește ca să cunoască viața. Vă rog frumos, ajutați-mă că un copil vrea ca să iasă și să gangureasca oamenilor. ” Polițiștii miloși auzind vocea femeii au ajutat-o întocmai ca o fetiță pe nume Mia să se nască. Fetița a început ca să plângă “Vai, mamă dragă, am venit într-o lume în care fugim din calea gloanțelor plecând în țări străine ca să cerșim adăpost și puțină mâncare. Ce suflete pot ca să aibă aceia care gonesc oamenii doar pentru bani și putere?” Mama încearcă ca să-și liniștească bebelușul și neînțelegând plânsul fetiței nu-i mai răspunde și jură că atât timp cât va trăi va fi numai ca să o ajute.

Poate că acest dialog de mai sus nici nu a existat, dar faptul că o femeie din Ucraina în vârstă de 23 de ani a născut o fetiță pe nume Mia într-o stație metrou cu ajutorul unor polițiști este adevărat. Este încă o dată semnul că Dumnezeu sau cine dorim noi ține lumea aceasta în viață doar pentru copii și inocența lor. O mamă încăpățânata și un bebeluș pot ca să fie dovada că în mijlocul unui război o banala naștere în condițiile de pace este asemanuita unui miracol. Viața în mijlocul gloanțelor, tancurilor, rachetelor balistice și a bombelor își face apariția. Până la urmă, ca de atâtea ori ceea ce este viu va învinge moartea numai că de fiecare dată prețul este prea mare și plătit îndeosebi de oamenii nevinovați.

Așa sunt miracolele apar atunci când ne așteptăm cel mai puțin sau chiar atunci când ne-am pierdut și ultima speranță în privința frumosului din tot ceea ce este lumesc.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: