Drum lin spre stele, Valeria Ogășanu!


Actrița Valeria Ogășanu (76 ani) s-a stins din viață!

Valeria Ogășanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: “Vin cicliștii”.
Alte roluri notabile in filme: Brigada Diverse intră în acțiune (1971), Frații Jderi (1974), Alarma in delta (1975). A jucat pe scena teatrului „Bulandra” din București . A fost căsătorită cu actorul Virgil Ogășanu.

Cred că oamenii importanți din țara aceasta, România nu mor niciodată. Actorii de exemplu doar muta a lor scenă în Rai. Cântăreții doar schimbă scena de pe Pământ cu aceea din Cer, fotbaliștii cu tribunele din Rai și oamenii politici care au iubit țara aceasta doar se reunesc acolo Sus. De fapt aceia care se sting cu fiecare om important care moare suntem noi. Aceia care nu mai văd nimic bun în oamenii din zilele noastre și doar din trecut mai iese câte o elită care se mai ridica la cer. Apare inevitabil întrebarea pentru toate domeniile de activitate: de ce perioada comunistă crea oameni importanți și acum creează din ce în ce mai puțini? Un regim comunist care a distrus viața a milioane de oameni a creat elite în toate domeniile de activitate și în zilele noastre pomenim despre elevi cu rezultate excepționale la olimpiadele internaționale și în rest suntccâteva excepții. Sunt atrași spre Universitățile din Occident pentru a întregi elitele lor și în completare oamenii pricepuți au fost împinși de clasa așa zis politică să plece în străinătate. Am ajuns în același timp să compătimesc și să admir oamenii deosebiți care rămân în România. Să te lupți de multe ori cu morile de vânt într-o țară în care politicul împreună cu relațiile și pilele sunt mai importante decât calitatea unui om este o blasfemie. Nu este de mirare astfel că multe persoane trăiesc în prezent din nostalgia tuturor domeniilor pentru că binele din România nici nu se dorește să fie promovat. Doar Televiziunea Română mai promovează emisiuni de genul “Telenciclopedia” și vechi piese de teatru care fac rating scăzut. În rest există cultura scandalului și a senzaționalului și de oamenii importanți care au făcut ceva pentru România ne amintim doar atunci când intră în politică, scandal sau în cazul Valeriei Ogășanu când mor. Drum lin spre stele și Dumnezeu să te odihnească, veche stea a României! În curând nici stele capabile nu vom mai avea de promovat pentru că ni se va interzice să gândim. Trist și de caterincă am ajuns în promovarea valorilor reale ale României.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: