De ce nu se poartă negocieri?


Ridicăm această întrebare în privința războiului dintre cele două părți, Rusia și Ucraina. Dacă lumea a evitat războaie mondiale din anul 1945 a fost tocmai arta negocierii. În anul de grație 2022 nu mai cunoaștem acest cuvânt. Ucraina nu negociază cu Rusia îngroșand rândurile războiului. Lăsând declarațiile lui Vladimir Putin, liderul diabolic sovietic, ar trebui ca să se poartă negocieri. Oamenii aceia simpli care pleacă din cauza furiei gloanțelor ar merita acest cuvânt. Persoanele speriate de la noi din România sau din țările învecinate simt nevoia acestor negocieri. Copiii, bătrânii, femeile au nevoie de negocieri. NATO în loc de acest cuvânt trimite arme prin diferite state Ucrainei înmulțind lista de sancțiuni ale Rusiei. În locul acestor înarmari ale celor două părți și lăsând declarațiile belicoase ale celor două părți cred că ar trebui să negocieze până la ultima fărâmă de hârtie înainte ca să scoată noi arme de distrugere în masă. Schimbul de nivelul trocului ar trebui să existe între părțile implicate. Și atunci de ce nu se dorește negocierea rămâne un semn de întrebare retoric. Ar fi nevoie ca să fim și noi, oamenii simpli întrebați dacă vrem războiul nu numai decizia din birourile lor să ne afecteze ireversibil viața.

Cred și sper ca în cele din urmă să ajungă atât Rusia cât și Ucraina sau NATO ca să ajungă la masa tratativelor. Așa vor putea fi evitate pierderile de vieți omenești și numeroase distrugeri materiale. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: