Despre iubirea necondiționată


Sadhguru ne spune despre aşa zisã iubire necondiționatã
În momentul de față, viața voastră este o condiție. Numai dacă îndepliniți anumite condiții ți se vor îndeplini . Când vine vorba de o emoție precum iubirea, nu există iubire condiționată sau iubire necondiționată. Ori există iubire, sau nu există . Când apare iubirea în viața ta ar trebui sã știi o schemă de beneficii reciproce adicã compromisuri: „Îți voi da asta – tu îmi vei da asta. Dacă nu îmi dai asta, eu nu îți voi da asta. ” Dacă existã aceste compromisuri învãțați sa le faceți într-un mod plãcut.
Aceste beneficii sau compromisuri sunt necesare si cu partenerii de afaceri,cu vecinii, soțul, soția, copiii, tatăl, mama, trebuie să existe unele tranzacții. Dacă credeți că toate aceastea sunt ca o poveste de dragoste , înseamnã cã încă visați. Cineva ar trebui să vã aducă cu picioarele pe pământ. Romantismul e în regulă, dar când vine vorba de relații, există tranzacții. Dacă nu vrei să recunoști asta, vei suferi. Dacă o recunoști, vei învăța să o conduci cu grație și bine. De e emplu î tr-o relație dacă spui: „Ți-am oferit atât de multe – tu ce îmi oferi? ”, sunã urât. Există un mod de a-l rula într-o manieră grațioasă, astfel încât ceea ce dați să nu fie observat de nimeni.
Din păcate, majoritatea oamenilor nu doresc să recunoască faptul că o relație este o tranzacție. Există anumite reguli fundamentale și condiții pentru aceasta. Doar dacă rămâneți în aceste reguli și condiții, veți conduce relația cu succes. Dacă aveți idei de cum ar fi „iubirea noastră este necondiționată”, oricând relația se poate descompune.
Nu te pierde în ideile iubirii necondiționate. Iubirea însăși este o condiție. De ce ar trebui să iubești? Dacă emoțiile voastre sunt dulci, veți privi orice vedeți cu iubire – fie că este vorba despre cer,un lac, un bărbat sau o femeie – doar pentru că eşti un iubitor de natură.

Traducere: Discovering your soul ( C. B.)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: