Pentru bărbați


Bărbat fiind, vei întâlni multe femei în viața ta. Pe unele le vei iubi frumos. În urma altora vei alerga nebun. Cu multe vei gusta plăceri lumești. Și cu puține amintiri de suflet. Vei deveni bărbat alături de-o femeie și vei rămâne un copil naiv lângă o alta. Îți vei dori nopți nedormite cu multe femei. Discuții calde cu unele dintre ele. Și o familie cu una singură. Cu femeia ta.

Ai întâlnit-o într-o zi ca toate celelalte și de atunci a devenit cea mai frumoasă zi. Ai întâlnit-o pe cea mai obișnuită stradă și de atunci era strada voastră. Te-a înțeles din prima și-ai fi jurat că e sufletul tău pereche. Și dacă pe altele le ascultai grăbit, cu ea ți-era drag și bine să vorbești despre orice. Pur și simplu totul era diferit. Nu îți era greu să te trezești mai devreme ca să-i faci cafeaua cu lapte. Nici să îi dai un telefon în timpul zilei. Nici să o aștepți seara la stație. Nu găseai nebărbătește să o treci în brațe pe zebră. Sau să îi gătești ceva gustos când venea acasă. Și dacă restul miroseau a femei , ea mirosea a flori de primăvară. A speranță. Tu o iubeai. Chiar dacă dimineața avea părul nearanjat iar seara purta o pijama cu păpuși. Chiar dacă uneori îți reproșa că nu o înțelegi. Vă completați, iar asta conta mai mult decât orice.

Până în ziua în care ai pierdut-o. Ai căutat-o în multe alte zile ce au urmat. În locurile voastre preferate. În ziua ce a trecut. Pe strada voastră și în alte femei. Te-ai resemnat apoi, înțelegând că dragostea adevărată se trăiește doar o dată în viață. Și se pierde o dată. Poate că ai vrut-o altfel, deși ea era o femeie nevinovată ce ți se oferea. Poate că ai înțeles-o diferit, deși ea lângă tine era în atât de multe feluri. Poate că nu ai citit cum trebuie un suflet. Când vei căuta să o îmbrățișezi noaptea și vei găsi un jumătate de pat gol…
Când îți vei simți sufletul răvășit.
Atunci vei înțelege…

Vei înțelege că ea era diferită, chiar dacă nu avea un corp de milioane, ambiții uriașe sau o dragoste nebună. Ea era pur și simplu reflecția visului tău împlinit. Era femeia ta.

Dragi bărbați, dacă ați găsit femeia lângă care trăiți dragostea adevărată, iubiți-o. Dacă ați găsit femeia lângă care trăiți liniștea, oferiți-i tot ce aveți mai bun. Și dacă ați găsit femeia lângă care viitorul pare un sens întreg, păstrați-o !
Iubiți, oferiți, păstrați…! (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: