De ce am mai crede într-un horoscop?


Din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupați de a-și cunoaște viitorul. De la “Oracolul de la Delphi” până la augurii și haruspicii romani toți oamenii doreau ca să cunoască ceea ce le-a rezervat destinul. În zilele noastre totul culminează cu ziua de astăzi, 22.02.2023. Mai mult toate genurile de horoscop găsim pe internet scris de Mariana Cojocaru, Voropchievici, Urania, Cristina Demetrescu și alte persoane. Chiar aflăm că suntem compatibili sau incompatibili cu anumite persoane.

Până la urmă nu au de unde să știe aceste persoane ceea ce trăim noi decât făcând o prognoză generală asupra unor persoane născute în același interval de timp. Persoanele care cred în horoscop vor spune că va trebui să ne întocmească o astrograma personală ca să cunoaștem ceea ce vom trăi în viitor. În acest sens dacă luăm propriul horoscop pe o perioadă de o lună o să observăm că foarte puține lucruri prezise se vor întâmpla. Referitor la ziua aceasta, 22.02.2022, este doar o zi de marți, obișnuită sau deosebită în funcție de atitudinea, starea și disponibilitatea noastră la gânduri optimiste. Să presupunem totuși că astrologii au dreptate și prezic anumite evenimente și noi credem în destin nu credem că putem schimba ceea ce ne așteaptă în viitor. Chiar dacă am știi ceea ce se va întâmpla ar fi păcat ca să știm momentul în care ceva bun se întâmplă pentru că pierdem esența surprizei plăcute. Dorind ca să cunoaștem lucrurile negative care se vor întâmpla este greu de greu de crezut că le putem împiedica desfășurarea. Incompatibilitatea cu o anumită persoană poate ca să fie clară atunci când nu ne aduce o stare de bine și nu ne acordă respect, atenție și comunicarea scârțâie teribil.

Așa că la ce ar mai folosi ca să credem în horoscop?

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: