Platoul Cornesti


Dacă veniți vreodată în Târgu Mureș aș îndrăzni ca să vă recomand un loc pe care să-l vizitați. Acest loc este “Platoul Cornesti” aflat într-o zonă mirifica a orașului.

Încă de la intrarea pe platou ne atrage liniștea copacilor și aerul pur și respirabil din această zonă. Pista de alergat din imagine reprezintă locul de practicare a sportului pentru amatorii de sport precum și aparatele din imagine. Dacă avem și un os sau un plic de “Pedigree” găsim un câine flocos și foarte vesel pe nume Lily. Fiind cățelușa are o problemă cu mașinile pentru că fie le aleargă și ca urmare a unui accident petrecut anul trecut. Aparține unor persoane din zonă care sunt de toată admirația noastră în privința îngrijirii câinelui după operația suferită în urma accidentului. De asemenea sunt și locuri de joacă pentru copii unde copiii se pot distra. Pe alee putem să ne relaxam cu o promenadă liniștită. Binenteles că există și locuri de parcare pentru mașini și terase pentru petrecerea timpului sau mașinuțe pentru copii care stârnesc de obicei entuziasmul lor. Mergând tot înainte pe alee găsim tarabe cu diferite produse și binecunoscutul “Kurtos colac”. Dacă tot am ajuns aici să nu-l uităm pe Mr. Pop a cărui furgoneta are cel mai bun ceai verde cu lapte pe care l-am băut vreodată. Avansând pe alee putem ca să ne plimbăm pur și simplu prin pădure sau să intram în foarte vizitata “Grădină zoologica”. Contracost avem posibilitatea de a vedea de la maimuțe la șerpi și pești sau diferite animale. Lupii, urșii, zebrele sau bivolii, râsii sau leii și tigrii precum și alte animale ne așteaptă pentru a fi vizitați pe teritoriul a câteva hectare.

La finalul vizitei putem ca să stăm în restaurantul de pe platou sau să continuăm plimbarea de unde putem admira priveliștea orașului Târgu Mureș din partea sa nordică și vestică . Fiind a doua zonă personală preferată a orașului după malul Mureșului și panorama din cartierul “Aleea Carpați” sper că-l veți lua în calcul atunci când veți ajunge în zona orașului Târgu Mureș. Vă mulțumesc anticipat pentru citirea acestor rânduri și vă urez numai bine și sănătate!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: