Cei mai mulți oameni


Cei mai mulți oameni nu știu cum să-și protejeze inima. De aceea ei ajung să fie răniți de alți oameni cu care nu ar fi trebuit să-și piardă timpul nici măcar pentru o conversație, darămite să aibă o relație de cuplu cu ei.
Pentru că au fost mințiți/ înșelați/ abandonați/ abuzați în trecut, unii oameni înțeleg că „a-ți proteja inima” înseamnă să ridici ziduri în jurul tău și să nu mai lași pe nimeni să intre. Numai că atunci când ridici ziduri în jurul tău ajungi să devii prizonierul propriilor frici. Ideea nu este să ridici ziduri de apărare în spatele cărora să te baricadezi emoțional, ci să folosești „garduri” și „porți”, cum le spun eu. Gardurile îți protejează spațiul personal, iar porțile îți permit să intri și să ieși atunci când alegi să faci asta și permit și altora să intre și să iasă, atunci când alegi tu să îi lași să intre sau alegi tu să îi scoți din viața ta.
Renunțați la acel mod toxic de a trăi în care tot ce vreți este să vă reveniți după o despărțire care v-a distrus din toate punctele de vedere sau să supraviețuiți într-o relație cu un narcisist! Învățați să trăiți într-un mod care prespune să aveți grijă de inima voastră, să o protejați într-un mod sănătos.
În lumea de azi o mulțime de oameni „supraviețuiesc” în relațiile lor; eu vă îndemn să țintiți către relații care vă inspiră, care vă înalță din toate punctele de vedere.
Învățați să faceți diferența între ceea ce vă este benefic și ceea ce nu vă este benefic, nu mai primiți/ păstrați în viața voastră ceea ce nu vă este benefic. În acest fel nu vă veți mai pune în situația în care inima voastră să fie sfărâmată din nou. Dacă învățați să vă protejați inima nu va fi nevoie să vă vindecați inima iar și iar, după diverse relații disfuncționale. (RC Blakes)
Traducerea: Mihaela Dan

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: