Pilda unui om


“Un om bătrân și înțelept mergea pe un drum prăfuit. El nu se grăbea: se oprea să admire păsările din cer, apoi se uita la florile sălbatice care creșteau de-a lungul drumului.
Deodată, a văzut un bărbat care venea spre el și ducea o povară grea în spate. O singură privire era suficientă pentru a înțelege cât îi era de greu.
-De ce ți-ai ales calea muncii grele și a suferințelor nesfârșite?, l-a întrebat bătrânul.
-Eu nu sufăr în zadar! Eu suport încercările pentru ca copiii și nepoții mei să trăiască în prosperitate și fericire, a răspuns necăjitul. Toți strămoșii mei au făcut asta: străbunicul meu a lucrat mult pentru binele bunicului, bunicul a muncit din greu pentru tatăl meu, iar tata la rândul său pentru mine și eu suport suferințele de dragul bunăstării copiilor mei.
-Spune-mi, a fost vreun membru al familiei voastre vreodată fericit?, a întrebat bătrânul.
-Până acum nu, dar copiii și nepoții mei cu siguranță vor fi!, a spus săracul om cu entuziasm.
-Știi, există o înțelepciune: un analfabet nu poate învăța pe nimeni să citească, iar un iepure nu va educa niciodată un șoim, a spus înțeleptul. Mai întâi trebuie să încerci tu însuți să fii fericit și numai atunci vei putea învăța copiii tăi arta fericirii. Acesta și va fi cel mai valoros lucru pe care îl poți lăsa după tine!”
✍…Soapte

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: