Oamenii de ocazie


Sunt oameni care se iubesc doar cu ocazia Valentine’s Day. Pentru restul oamenilor iubirea se construiește în tot timpul anului. De asemenea sunt oamenii care sunt buni numai de Crăciun. Din acest motiv trimit mesaje despre bunătatea lor timp de trei zile. În restul timpului răutatea este prezentă în viața lor oriunde merg. Sunt oameni care iubesc România cu ocazia zilei de 1 decembrie. În afara acestei zile vorbesc urât de această țară. Pentru a nu ilustra că sunt oameni care citesc numai cu ocazia “Zilei Culturii Naționale”. În afara zilei de 15 februarie sunt atrași de dureri de cap sau de somnolență dacă se apropie de o carte. Sunt oameni care iubesc copiii cu ocazia zilei de 1 iunie. Pentru celelalte zile râd de ei și nici nu le acordă atenție sau le cumpăra dragostea cu cadouri scumpe.

Oamenii de ocazie fac parte din spiritul turmei fără a avea o coloană vertebrală. Înțeleg bețivii că ei caută de fapt motive ca să bea, dar nu pot ca să fiu de acord cu sărbătorirea unei zile în care trebuie să simțim ceva. Sentimentele nu sunt o obligație și nici nu le putem manifesta în acest mod. Dacă dorim ca să facem cadouri o putem face oricând dorim și dacă vrem ca să manifestam iubirea este nevoie ca să o facem în fiecare zi nu numai cu o ocazie specială. Poate este sărbătorită această zi de 14 februarie pentru interesele comerciale și dramaticul sentiment că oamenii în restul timpului uită să iubească. Nu știu cum să-și manifeste sincer acest sentiment, iar de demonstrat este o cale lungă de alfabetizat. În rest sper că și cu această ocazie americanii vor umbla cu capra sau cu stropitul ouălor așa cum au făcut și de Halloween sau “Ziua Recunoștinței”.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “Oamenii de ocazie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: