Era frumoasă


“Era frumoasă, dar nu ca femeile acelea din reviste. Era frumoasă pentru felul cum gândea. Era frumoasă pentru strălucirea din ochii ei atunci când vorbea despre ceva sau cineva pe care îl iubea.

Era frumoasă pentru puterea de a face pe cei din jur să zâmbescă, chiar dacă ea era tristă. Nu, nu era frumoasă pentru ceva temporar, precum aspectul fizic. Era frumoasă în adâncul sufletului ei…

Sunt oameni care au pe chip o lumină. De parcă Dumnezeu s-ar fi coborat în sufletele lor, iar lumina aceea impalpabila, imaterială, n-ar mai putea fi pusa sub obroc. Ochii lor sunt calzi, fara acea încrancenare pe care o ghicesti în privirea celor mai mulţi. Vorba e domoala, lipsita de patos, ei nu vor sa convinga cu orice preţ. Ştiu ca fiecare din noi putem sa vedem lucrurile diferit. Ei nu vor sa impuna sau sa se impuna.

Sunt umili, tacuti, gata sa ofere mereu ceva din ei insisi celorlalti – o particica din sufletul lor, o mana de ajutor celor ce au nevoie. Sau pur si simplu o privire blanda, o strangere de mana, un cuvant de incurajare. Sunt fericiti ca exista si ca sunt parte din aceasta lume, pe care o vad ca pe o incununare a creatiei divine. Ei sunt “facatori de pace”- cearta, conflictul nu au loc in interiorul si in exteriorul lor.
Sunt oameni care aduc in sufletele celorlalti lumina. Ei nu sunt o categorie sociala aparte. Exista peste tot, nestiuti, neobservati. Ii recunosti dupa “dâra” pe care o lasa in urma.

Frumusetea vine din interior. Daca vom reusi sa “acumulam” in noi mai multa “bogatie” de suflet, mai multa bucurie, mai multa pace, ea se va extinde si in exteriorul nostru. Si lumea intreaga va deveni o materializare a frumusetii divine, o clipa din infinitul Dumnezeirii.

Frumusetea vine din interior…si din lucruri marunte. Atat de des auzim aceste vorbe incat nici nu le mai dam importanta. Uitam ca de fapt reprezinta adevarul si trebuie doar sa nu ne mai incapatanam sa ne impotrivim.”

F. Scott Fitzgerald.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “Era frumoasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: