Pentru momentele grele ale noastre ….


În viața noastră trăim multe momente bune și mai puțin bune. Cele mai puțin bune cu cât le permitem mai mult se transformă în momente grele. Atunci când locul de muncă ne dezumanizeaza, când în mijlocul familiei noastre parcă este un vid de sentimente sau chiar ajungem ca să fim dezamăgiți de viață este nevoie ca să ne oprim din amalgamul existențial propriu. Chiar nu merită sufletul nostru ca să caute scandalul din show-bizul românesc sau acela etern din politica. Gândurile noastre ar fi nevoie ca să stea departe și de pandemie, ruși, criză energetică sau hoțiile și actele de corupție din România. Practic la tot ceea ce ne înconjoară, în cazul în care ne provoacă stări negative ar fi mai mult decât recomandabil să le punem pe pauză. Chiar dacă avem un copil razgaiat în zonă avem această capacitate de a evada. Nu suntem noi singuri eroii vieții mondiale ca să salvăm întocmai ca un Superman lumea. În primul rând pentru că este nevoie ca să acceptăm că suntem doar simpli oameni cu propriile limite fizice și psihice. Preferând agitația, scandalul sau haosul tot timpul mintea noastră involuntar va fi guvernată de toate aceste aspecte ale lumii actuale.

În aceste momente grele pe lângă faptul că punem totul pe pauză, mai ales în timpul liber și nefiind tot timpul sclavii banilor ar fi frumos ca să ne dăm seama că psihicul nostru are și el limitele lui. Dacă vrem ca să nu ne joace feste și să nu înceapă dulcea aromă a depresiei sau a serialelor de psihoza este nevoie ca să evadam din ce în ce mai mult din lumea noastră. Că o facem fizic chiar și numai pentru câteva minute când pur și simplu medităm sau numai prin intermediul imaginației deja înseamnă că ne iubim pe noi. Avem șansa astăzi să facem sport sau numai să ne plimbăm singuri chiar pentru puțin timp. Să încercăm să ne acordăm un scop existenței noastre oricât de imposibil ar părea sau chiar și numai un hobby oricât de ciudat pare. Părerea lumii despre activitatea noastră nu o vom schimba noi căci ea oricum este schimbătoare și chiar mai mult decât vremea de afară, frig, ploaie, vânt care se tot repetă. Nu înainte de toate să conștientizăm că problemele noastre sunt mult mai mari decât sunt de fapt în realitate și că noi singuri le dăm amploare prin grijile și stresul nostru. Până la urmă oricum viața dacă suntem consecvenți în dorințele și faptele noastre ne va da o soluție pentru momentele noastre grele. Iubindu-ne și având o stima de sine echilibrată avem capacitatea de a ieși în fiecare zi din momentele noastre grele fără a pune presiune pe noi și admițând că viața nu este numai după plăcere ci și după obligații, dar și dacă o admitem ca trăind pur și simplu. Cu cât punem mai multe întrebări grele și existențiale cu atât viața va întârzia ca să ne ofere răspunsurile dorite sau așteptate de noi.

Cu cât momentele noastre de plăcere, nu neapărat numai erotică, sunt mai multe cu atât momentele grele vor deveni din ce în ce mai rare. Ideea noastră este de a lupta cu noi și cu ceea ce ne transmite viața noastră prin intermediul atitudinii pe care o avem. Toate acestea depind numai și numai de noi fără ca să ne blamam dacă nu reușim de fiecare dată. Câteodată și numai simplu fapt că vrem ca să ieșim din momentele grele este răsplătit. Puterea noastră interioară este în mâinile noastre și depinde numai de noi cum o folosim : pentru a vedea viața în negru sau în roz bombom cu picatele albastre senine!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: