Înainte de Valentine’s Day


Dragi tovarăși și prieteni închideți cimitirile, blocați ghivecele din geam cu un lacăt și închideți florariile. Peste mai mult de 5 zile pornește turma care dorind să-și ierte păcatele față de parteneră sau partener va invada drumul pentru ruperea florilor. Infidelitatea, abuzul fizic sau emoțional și orice alte minciuni se va ierta numai dacă îi ducem lui iubi( de sex feminin sau masculin) o inimioara sau flori. Este ziua în care ne amintim de parteneră oferindu-i gesturi romantice. Apropo romantismul este un curent artistic din secolul XIX din teritoriul carpato-danubiano-pontic în care este prezentată lupta dintre bine și rău unde binele învinge întotdeauna. Înțelegeam dacă se folosea cuvântul reumatism care poate să apară mult mai frecvent din cauza deselor modificări ale condițiilor de climă din mediul în care trăim, mă scuzați iubim. O călătorie în ziua de luni, așa se nimerește “Valentine’s Day” anul acesta într-un restaurant este chiar admirabil dacă tot intra salariul și nu a venit încă factura de la gaz sau curent. Cu toate că este recomandabil ca și meniu fasole și Red Bull pentru a prinde aripi sau fluturași în stomac. Oricum dacă tot am decis ca să turnam o piesă de teatru cu ocazia zilei de luni putem să invităm consoarta la o piesă de teatru în care Fidelitatea și Sinceritatea joacă rolurile principale. Autenticitatea noastră este ocupată într-o zi de luni în care nici iarba nu crește. Pentru amatorii acestei calități și a intra în tonul indragostitului este recomandabil ca să ne procuram iarba din timp. De asemenea dacă dorim o cină romantica și având în vedere prețul curentului din lunile următoare este chiar drăguț pentru iubi ca gest să cinăm la lumina lumânărilor sau chiar a lămpii. Este și economic și practic în același timp. O cărare de trandafiri roșii este chiar încă un gest de fațadă superb pentru a ajunge pe bajbaite cu dânsa în pat. Până la urmă sincerul sentiment de indragostit de multe ori așa se traduce în limbaj masculin și câteodată feminin. Dacă nu ai ajuns la sală este chiar recomandabil sportul și somnul de seară cu partenera la nivel romantic, același cuvânt de iubit căci de data aceasta nu pomenim de poetul Mihai Eminescu ca hârtie de 100 de lei. Binenteles fondul sonor va fi asigurat de Vali Vijelie, dacă tot este așa vânt afară cu piesa “Să iubești două femei “.

Pentru restul oamenilor necuprinsi de romantism sau reumatism în ziua de luni, 14 februarie, iubirea o demonstrăm în fiecare zi prin relații sănătoase cu detalii pe priceperea fiecăruia, atenție, respect, comunicare și alte aspecte ale indragostirii sau iubirii. În rest ar fi frumos dacă tot sărbătorim “Valentine’s Day” ca americanii să umble cu capra, ciocnitul oualor sau alte obiceiuri tradiționale din România. Cel puțin nu am fi nevoiți ca să întrecem ca minciuni ziua de 1 aprilie cu ocazia zilei de 14 februarie. Pentru a nu spune că după minciunile americane cu Valentini și Valentine urmează și acelea românești tradiționale de Dragobete. Oricum este drăgălaș dacă avem o parteneră să luăm o pauză înainte de 14 februarie și așa economisim bani și minciuni și de Dragobete și cu ocazia zilei de 1 martie sau de 8 martie. Binenteles după ziua de 8 martie reluăm relația de iubire de unde am lăsat-o.

Pentru alte sfaturi amoroase mai multe detalii găseam mai demult la 8989089 sau la periferia orașului. Acum și acelor doamne sau domnișoare stimabile și culte le-a înghețat meseria și poate le găsim online. Dacă tot este pandemie ne adaptăm că doar suntem români și ne descurcăm. Trec cumva și aceste zile de iubit căci în restul timpului suntem modele de infidelitate, minciuni și vrăjeli. Și da! Putem trece și peste Valentine’s Day și Dragobete așa că fiți puternici!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: