O nouă metodă didactică


Dacă învățământul românesc are atât de multe metode didactice interactive și cursuri acreditate contracost uităm de partea interioara a persoanei evaluate. Din acest motiv oricât de multe simulări ale examenelor ar fi nu putem să inducem atmosfera de examen și nici evaluarea ca fiind plină de relaxare. Într-o postare preluata de la Adrian Prisacariu se pare că o Universitate din Augsburg a găsit o metodă de detensionare. Mai multe detalii în rândurile care urmează:

“O universitate din Germania, a angajat o pisică antistres pentru elevi

Am vorbit recent despre o pisică care lucrează la principala reședință a miniștrilor din Marea Britanie. Dar, există o pisică pe nume Profesorul, care are un serviciu mult mai bun.

Fermecătoare pisică roșie-antistres

Chestia este că studii recente efectuate de oamenii de știință au arătat că pisicile îi ajută pe elevi să se pregătească mai productiv pentru examene. Dacă, în timpul pregătirii, în apropiere se află o pisică, atunci acest lucru îi calmează pe elevi. Dacă elevii mângâie burtica pisicii – starea lor de spirit se va ridica. Dacă îi mângâie capul – pulsul elevilor revine la normal, iar „memoria” lor funcționează mai bine.

Ce fel de pisică este și unde locuiește?

Pisica pufoasă locuiește în campusul universității din orașul german Augsburg.

Și nu este doar o pisică – este un angajat. Ocupă un post didactic și chiar primește un salariu ca asistent. Adevărat, ei nu plătesc pisica cu bani, ci cu bunătăți.

Pisica din campus este fericită
Elevii în timpul pregătirii pentru examen folosesc în mod constant serviciile acestei pisici. Mulți elevi observă o îmbunătățire a stării lor de spirit dacă înainte de un examen, mângâie acest bot adorabil cu părul roșu, iar stresul de dinaintea examenului, se îndepărtează.

În plus, pisica nu stă la locul lui, el vizitează publicul, unde este întotdeauna binevenit. În fiecare zi, pisica face o tură prin toate teritoriile instituției de învățământ pentru a vedea toți studenții.

Se pare că pisica simte cât de greu le este studenților să învețe

Câteva detalii din viața acestei pisici din Augsburg

Purtătorul de cuvânt cu două picioare al pisicii, Andreas, afirmă că un astfel de angajat ar trebui să fie în fiecare universitate din țară. Da, această pisică are chiar propriul sau birou de presă.

Pisica din campus cu secretarul lui de presă Andreas

Andreas explică, de asemenea, că Profesorul este numele neoficial al pisicii. Este ca și cum copiii dau nume profesorilor. De fapt, numele acestui angajat este Campus Cat. Dar se pare că, pentru băieți, numele Profesorul este mai sonor.”

Așa că dacă vrem să facem evaluarea mai lipsită de stres ar fi indicat să ne gândim și din ceea ce înseamnă energia și starea emoțională a persoanei evaluate tocmai pentru ca rezultatele evaluării să fie eficiente. Numai că poate ar fi nevoie să schimbăm starea de “cei șapte ani de acasă ” și după aceea să vorbim de rezultate eficiente.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: