O soacră


Soacra mea (americancă) are 89 de ani și merge la gym de trei ori pe săptămâna; pentru a rămâne flexibilă și cu tonus bun.
La 70 de ani și-a deschis o nouă firmă și la 75 s-a recăsătorit, după ce a fost văduvă un deceniu.
Aparține unui club de arte care organizează concerte și expoziții, merge frecvent la teatru, la cinema și evenimente artistice.
Aparține și unui club (book club) și în fiecare lună citește o carte (aceeași toți membrii clubului) pe care împreună o dezbat. E un pretext pentru a sta activă, curioasă și conectată social, pentru a lua ceaiul cu prieteni.
Folosește un iPhone de pe care își comanda Uber și cu care face poze.
Merge la un curs de istorie pentru că “history always interest me and finally I have time to find more about it”.
Este născută în 1930, în anul Caprei, în zodia Balanței.
Niciodată nu vorbește despre boli, bolnavi, tratamente, dureri sau neplăceri. Niciodată nu vorbește rău despre oameni și nu exprimă păreri nesolicitate. Întotdeauna vrea să știe ce este nou în știință, ce este “current” la modă – în design, în muzică , cinema, fashion. Este foarte punctuală, disciplinata și …“considerate” (îi pasă de ceilalți).
Foarte multe dintre cele enumerate mai sus nu implică a cheltui bani, ci o anume atitudine și o viziune asupra vieții. Este important sa subliniez asta pentru că….În acest timp, la o jumătate de Glob distanță, cei care au deja 40+, merg lunar la medicul de familie, după o rețetă. Se consumă și se ceartă din cauza evenimentelor din politică , folosesc telefoane cu taste și știu toate bolile celor apropiați, inclusiv tratamentele ce le urmează. Atitudinea lor, deși se vrea deschisă, este în general guvernată de “NU” ( nu se poate, nu este sănătos, nu îi cunosc, nu merge culoare deschisă la vârsta mea, nu are efecte secundare ? ...) Ei nu merg la evenimente pentru că este ...aglomerat/gălăgie/dezordine/departe/caniculă/ ger/prea periculos/etc.... Ieșirile lor sociale sunt la clinică, la piață, la mall, în familie, scurte călătorii sau la biserică.

A, … și au un cavou bine pus la punct, …și taxele bisericești, anuale, plătite la zi.

Stau și ma întreb unde, cum și de ce se produce acesta discrepanță între stilul occidental și stilul nostru de viață? Cum seniorii vestici au decis sa meargă la un free – concert, iar cei români sa stea pe bancă, cu vecinii lor și să vorbească despre reumatism ? (Silviu Iliuță)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: