A sta cu părinții


În momentul în care la vârsta de 40 de ani spunem că stăm cu părinții deja parcă declanșam o părere proastă. Anumite persoane ne consideră că nu suntem independenți sau descurcăreți din punct de vedere financiar. Mai mult nu prezentăm încredere unui partener pentru că nu ne respectăm suficient. Suntem văzuți ca un gen de papă lapte care dacă nu-și plătește singur facturile sau nu ne asigurăm singuri mâncarea. În aceste condiții ar fi nevoie ca să rămânem singuri sau cu relații puerile. Dacă suntem angajați și pe o perioadă determinată sau nu avem o mașină avem tabloul unui partener care este departe de a fi văzut un ideal.

În această situație să presupunem un exemplu de bărbat cu o vârstă de 40 de ani. Să trecem în primul rând peste prejudecata din vremea comunismului conform căreia oamenii veniți de la sat sau din alte zone puteau să îndeplinească mai ușor condițiile de a candida de primi un apartament având în vedere că erau mai rare locurile pe o perioadă determinată. Pentru a nu menționa valoarea banilor, posibilitățile superioare de a plăti facturile precum și îndeplinirea în condiții mult mai avantajoase a achiziționării unui apartament. Astfel datorită creșterii prețului vieții în perioada postcomunista și perpetuarii în mod mult mai des a creșterii locurilor de muncă pe o perioadă determinată ca și nesiguranța unui loc de muncă în general deja începem ca să pictam o altă realitate. Menționarea și faptului că sunt construite mult mai puține blocuri precum și condițiile aproape imposibile de achizitionare a lor deja avem încă o idee. În acest sens putem să observăm condițiile dintr-un oraș în funcție de posibilitățile sale. Dacă facem un credit suma de achitare este de asemenea la pragul unui timp îndelungat în care mare parte banca are câștig de cauză, iar clientul pierde enorm. De asemenea o eventuala chirie închide aproape orice posibilitate de achiziționare a unui apartament.

Atunci ajungem la calitățile unui bărbat care stă cu părinții atât cât mai prezintă un asemenea bărbat în perioada zilelor noastre. Să presupunem că lucrează și într-un fel este independent financiar colaborând cu părinții săi pentru a-și consolida partea financiară. De asemenea știe să prepare mâncare, să facă curățenie ,să fie de ajutor părinților săi care înaintează în vârstă sau sensibil la problemele lor. Denotă altruism, sensibilitate, respect și atenție precum și că posedă ideea de comuniune. Dacă mai pomenim că posedă calități, are timp pentru lectură posedand și un set de valori bine definit fiind capabil de empatie putem să avem o idee în sensul bărbatului care stă cu părinții.

Binenteles că această temă, a statului cu părinții este posibil să fie modificată și diferă între indivizi. Până la urmă chiar dacă nu alegem cu cine înlocuim contează pe undeva mai mult calitățile unei asemenea persoane și dacă ne poate exprima starea de bine. Relațiile intra și în capitolul alegerii așa că putem să decidem dacă o femeie sau un bărbat care stă cu părinții este demn de o relație sănătoase sau nu. Ideal ar fi să nu folosim aceste criterii în alegerea unui partener ci acelea care ne ajută care să ne dezvoltăm ca indivizi cu propriile vise sau scopuri din viața noastră. Suntem capabili să ne dăm seama și singuri de cine sau ceea ce avem nevoie cel puțin dacă vrem să ne asumăm relații fidele și frumoase. În rest sunt doar fițe și povestioare de dormit în viață chiar și fiind într-o stare trează!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: