Mai știi?


“Mai știi dumneata Mamă, bunică din partea mamei, cum mai veneam eu la Bala pe timp de vară în august și parcă uitam de lume că nici internet, televizor sau radio nu aveam nevoie? Eu știu..cum macinam cucuruzii, cum mergeam după apă la Maieru’ peste pârâul strasnic, cum îmi făceai mâncare, mămăligă cu motros, cu zamurile alese și câte și mai câte care la dumneata erau cele mai gustoase. Cum îmi povesteai cum nemții au venit și ți au dat pentru prima dată ciocolată și cum era la Colectiv și cât de mult munceai. Timpul nu avea spațiu și dis de dimineață îmi făceai plăcerile și chiar dacă îmi spuneai ceva mai neplăcut eu nu puteam să mă supăr pe dumneata vreodată. Cât de greu era momentul despărțirii și totuși promiteam că voi veni la culesul porumbului și toate celelalte.
Astăzi bunica mea sau mama cum o știu eu cu numele Blaga Ana împlinește 89 de ani. Nu numai astăzi, ci în fiecare zi sper că pentru mine știi că ești eternă, că ești sănătoasă și că pentru mine reprezinti cea mai bună ființă. La mulți ani Mamă!”

Așa aș fi scris și în acest an și aș fi sunat-o pe bunica din partea mamei în ziua de 21 Ianuarie. Numai că astăzi și de aș striga sau suna bunica mea nu mă mai aude. A plecat la Ceruri încă de la sfârșitul lunii august. Poate că nu mă mai aude, dar aș vrea cumva să știe că mă gândesc încă la ea. La mulți ani în nemurire bunica mea dragă!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: