Dascălul


Dascălul nu lucrează 18 ore pe săptămână. Dascălul predă 18 ore. Când nu predă, profesorul se pregătește.

Ați ținut vreodată un discurs public de 5 minute? În cât timp l-ați scris? Gândiți-vă că profesorul susține discursuri didactice de 50 de minute. În cât timp credeți că le pregătește? Aceasta este lecția.

Ați mers vreodată într-un parc de joacă și v-a rugat vecinul să vă uitați și la copilul său cât merge să ia o sticlă de apă? Dar dacă ar fi 30 de copii pe care-ar trebui să-i supravegheați? V-ați descurca?… Acesta este managementul clasei.

Imaginați-vă acum că trebuie să luați un interviu unei persoane publice. Ce întrebări i-ați pune? Construiți în continuare și ceva ghicitori la care intervievatul să dea dezlegare.
Aceasta este conceperea testului.

Câtă vreme v-ar lua apoi să citiți răspunsurile la toate cele 9 întrebări ale interviului? Înmulțiți rezultatul cu 30 de persoane cărora le-ați aplicat chestionarul. Acum evaluați fiecare punct, dați un calificativ pentru fiecare participant în parte. Aceasta este corectarea testului.

V-ați trezit vreodată pe stradă că primiți o-ntrebare la care n-ați știut să răspundeți? Profesorul nu-și permite să eludeze curiozitățile elevilor, așa că trebuie să se informeze în permanență, să se documenteze, să urmărească noutățile, să citească actualizările. Aceasta se cheamă formare continuă.

V-ați pregătit vreodată să primiți un musafir important? Cât efort ați depus, câtă energie ați cheltuit? Aceasta este inspecția.

Ați făcut vreodată liste de cumpărături, planuri de vacanță, obiective de vizitat într-o zi, to do list la început de an? Acestea sunt fișele de observație, planurile de lecție, planificările semestriale sau anuale.

Dascălul nu lucrează 18 ore pe săptămână.
Dascălul predă 18 ore. În restul timpului, profesorul se pregătește. (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: