Frumusețea


Fie că vrem sau că nu vrem frumusețea nu are o definiție exactă. Conform “Dicționarului Explicativ al limbii române ” găsim doar sinonime. Sinonimele ca minunat, magnific, extraordinar sau superb sunt subiective. Așa că ne ducem pe definiția provenita din popor “Nu este frumos ceea ce este frumos este frumos ceea ce-mi place mie”. “Ceea ce-mi place mie” ne duce spre senzațiile care se trezesc în noi atunci când vedem ceva sau pe cineva pentru prima dată. În acest sens simțim o stare de fericire și de bine.

Ajungem în același fel la definiția frumuseții unei persoane în a arăta bine. A arăta bine în cadrul unei prime impresii este de a merge la o sală de fitness și a ne aștepta să arătăm bine în maxim două luni fără a respecta categoric regimul de alimentație. Dacă totuși decidem ca să-l respectăm vom arăta mai slabi recomandabil cu 4 kilograme în minus pe lună în mai multe luni depinzând de nivelul de grăsime personal și de respectarea antrenamentelor de la sală și a regimului alimentar. Deci papa sănătos din meniul nostru este aproape 70 % ca importantă. Mai departe dacă avem impresia că vom rezista în toată această perioadă numai din dorința de a arăta bine sau că este o activitate numai sezonieră categoric că nu vom obține rezultatele dorite.

Fiind plini de prejudecăți și superficialitate vom studia frumusețea și din punctul de vedere al firmei vestimentației sau în cazul femeilor, mai nou și în cazul multor bărbați, a cosmeticii. Pe lângă manichiură, pedichiură, bronz în timpul iernii sau alte aspecte găsim buzele îngroșate și tuguiate. Mai precis avem mai multe rațe decât femei. În bârfa și prejudecățile noastre mai contează și frumusețea și aici chiar nu ținem cont de calorii în ceea ce privește portofelul. Câți bani sunt, dacă sunt mașini sau să locuiască singur într-un apartament cu vreo trei camere sau se acceptă și vreo vilă cu cel puțin patru camere amărâte.

Binenteles că ajungem să cautăm senzații și sentimente în privința frumuseții scoțând fățărnicia din noi invocând tot felul de calități interioare provenite din cărți din domeniul psihologiei relațiilor și frumuseții din cadrul unei societăți mult mai bine dezvoltate intelectual sau mental decât aceea românească. Și sufletul dragi femei sau bărbați cât mai contează? Să nu ne mințim unii pe alții că umblăm cu femei sau femeile cu bărbați care nu dețin frumusețea din portofel sau de la sală mai jos decât a noastră. Poate fiind echilibrate de ambele părți nu vor fi considerate impedimente în privința unor relații de fațadă sănătoase. Treaba noastră ceea ce facem prin hoteluri atât timp cât pozele de pe Facebook sunt perfecte.

Revenind la prejudecăți, bârfă și superficialitate oare câți dintre noi mai observăm profunzimea sufletului unei persoane? Da. Se poate ca să ne uităm și dincolo de idealul virtual, financiar și de sală sau machiaj. Atunci nu este mai frumos să promovăm autenticitatea noastră fără abuzuri și boturi de rațe, silicoane, machiaj strident, sport de plăcere dacă ne place și fără să vedem “bătrânețea” la 40 de ani sau că mai este un copil rătăcit? Să ne promovăm eul personal așa cum este și dacă cineva se îndrăgostește și apoi ne iubește defectele cel puțin să nu apelăm la memorie pentru a ne susține minciunile? Un răspuns ar fi că se poate și este chiar recomandabil dacă vrem într-adevăr să arătăm bine și frumoși. Cu puțină răbdare, respect, atenție și conexiune putem ca să dăm alura frumuseții așa cum este ea și nu să o tot fabricam pentru a ne tot plictisi de ea. Puterea frumuseții noastre și în modul în care vedem frumusețea autentică a altor persoane ne aparține!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: