De multe ori


Nu am înțeles niciodată ura și desconsiderarea. De ce după ce ne-am înțeles bine cu anumiți oameni ei încep să ne desconsidere și dacă noi încercăm să ne apărăm devenim eroi negativi? Este un fel de a ne înjura la nivel emoțional. Făcându-le bine vor considera o normalitate și dacă nu le mai facem ne vor reproșa la nesfârșit. Pentru ca într-un final efectiv să caute oameni mai buni decât noi fără să-i intereseze că noi suferim. Atunci când se conving că nu găsesc alți oameni pe placul lor încep să ne dea mesaje de revenire. Cel puțin dacă au făcut rău să și-l asume și să se ducă mai departe, dar nu. Ei vor continua să ne sâcâie și să vrea să-și facă același joc al manipulării. Binenteles că se vor folosi de orice motive pentru a reveni și noi începem să fim stresați cu egoismul și narcisismul lor. Ba mai mult ne spun că nu știu cu ce au greșit continuând manipularea. Numai că acceptându-i iar ne vor provoca aceeași suferință. În cazul acesta ar fi nevoie, mai mult ca oricând să văd dovadă de stimă de sine și să-i respingem. Categoric că ei au ajuns să ne bârfească altor oameni ceea ce nu vor recunoaște niciodată. Despre vorbele altor oameni mi-a plăcut foarte mult un citat “în lipsa mea pot să mă și omoare că nu mă interesează “. Așa că din toate aceste motive ar fi nevoie să avem mai multă grijă cu ce oameni relationam. Categoric nu ar trebui cu oamenii care provoacă suferință în cazul în care avem stimă de sine și ne respectăm. Nu suntem datori nimănui să le vindecam traumele și problemele dinainte de a ne cunoaște. Cel puțin așa ne iubim și noi și iubim și pe ceilalți..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “De multe ori

  1. Vorbele tatalui meu : “poti sa ii faci cuiva bine de 100 de ori, 1 dată dacă i-ai greșit, gata. Nimic nu mai conteaza și te ține minte.” Cam așa e…suntem profund impresionabili de lucruri negative, deasta se consuma și stirile negative, si emisiunile cu dramă și ceartă. Nu știu de unde vine asta și de ce se întâmplă, dar din păcate e în general valabil. În rest, sunt total de acord. Consider că trebuie sa avem grijă cu ce persoane ne inconjuram și să nu ne lăsăm manipulati de dragul de a avea companie.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: