Se întâmplă și lucruri frumoase în România


“O bătrână din Vaslui a sunat la 112 că nu are ce mânca . Răspunsul primit a făcut-o să plângă 🙂 O femeie de 73 de ani din comuna Epureni, județul Vaslui, a sunat la 112 pentru a cere ceva de mâncare. Era singură și nu avea nimic pe masă . Plângând, bătrâna a povestit la telefon că e bolnavă, abia ieșită din spital, că nu are absolut nimic de mâncare și nici bani să cumpere.🥺😢 Dispecera de la 112 a încercat să dea de autoritățile locale, respectiv de un reprezentant al Primăriei, însă fiind sâmbătă, nimeni nu se afla în instituție. Atunci a contactat Poliția din Murgeni, de care aparție comuna Epureni. Impresionați de povestea bătrânei, polițiștii au pus mână de la mână și i-au cumpărat cartofii, ouă, pâine, orez, carne, ulei, conserve, legume și fructe. La vederea cadourilor, bătrâna a plâns de fericire și le-a mulțumit polițiștilor care au făcut o faptă bună 🙏 Haideți să-i apreciem pe acești domni polițiștii !🙏 Mii de felicitări Poliția Română ❣️”

Aceasta este știrea publicată de Mădălina Oancea și pozele publicate de dânsa. Doar nu credem că știrea aceasta a făcut rating înalt în mass-media sau că a circulat la cote înalte în spațiul virtual. Pe Vlad Cicio din comuna Iclanzel din județul Mureș l-ați văzut să facă audiență? Ah! Cine este? Este un polițist în apropierea vârstei de 30 de ani care asemenea polițiștilor din județul Vaslui nu a dus televiziunea cu el atunci când a ajutat oamenii nevoiași. Pur și simplu au preluat noțiunea binelui de a-l face în liniște căci restul este doar zgomot. Poate că mai sunt cazuri de oameni care fac bine celor care au probleme financiare, dar nu apar în mass-media. Mai mult câți dintre noi s-ar uita la o emisiune intitulată “Frumosul și binele din România “? Răspunsul este subiectiv și anume foarte puțini dintre noi. Pentru că până la urmă invidia este la cote înalte și capacitatea de a crede că toți polițiștii sunt cu burtă, fără suflet și șpăgari este mai ridicată. Ar fi nevoie ca să cunoaștem realitatea povestită de toți polițiștii din România ca să ne facem o părere generală despre ei. Nu! Nici toate femeile sunt la fel pentru că nu le-am cunoscut pe toate. Povestea este valabilă în toate domeniile și situațiile vieții. Oricum mai mult ne place răul și scandalul decât binele și frumosul. Așa că raportăm și blocam ceea ce nu ne convine său nu înțelegem Ei! Popor român câte defecte vrei să-ți scoți în evidență și nu dorești să-ți arăți și calitățile. Pentru că le avem, dar parcă vedem ca pe un sentiment de slăbiciune ca să fim mai buni.

Cel puțin poate așa și Dumnezeu ne ajută ca să avem o viață mai bună și mai frumoasă….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: