Jurnal de Târgu Mureș- ziua a treia din anul 2023


Sunetul teribil a petardelor a alungat în jurul orașului Târgu Mureș și nu numai aici, câinii ca animale de companie din zona caselor. Speriați și chiar panicați bietele patrupede au fugit pur și simplu spre disperarea proprietarilor. Aceștia fac apeluri disperate de trei zile pentru a-și găsi sufletele iubite. Din fericire unele patrupede au început să fie identificate și să se întoarcă acasă. Mafia animalelor de companie, via Valea Rece nu și-a atins încă tentaculele peste tot. În tot acest coșmar al câinilor în localitatea Cristesti, aflată lângă orașul Târgu Mureș, un caz rar a avut loc. Precum putem observa în poze un câine a fost omorât și prietenul său, alt câine refuză să-l abandoneze. Ca întrebare retorică: oare câți oameni nu ar abandona un om aflat la pământ, nu numai la figurat, dar și la propriu? Răspunsul este evident că majoritatea oamenilor. Numai că, dacă mai era nevoie câinele dovedește fidelitate, prietenie, compasiune și protecție în același timp. În acest caz nu ne mai mirăm că o familie oferă pentru întoarcerea unui câine acasă o recompensă de 2000 de euro.

El este Toby pe care familia sa îl caută disperată de aproape două săptămâni. Având o situație financiara bună ar putea să-și cumpere alt câine, dar odată intrat în suflet un animal parcă și 2000 de euro sunt prea puțini numai pentru a-l avea din nou acasă. Urări de bine și speranța că animalele de companie pierdute se vor întoarce cât mai repede acasă și că anul viitor nu vom mai avea petarde cu ocazia Sărbătorilor de iarnă!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: