Din cadrul iubirii pentru sport


Ziua de 27 Decembrie a anului 2018 a fost o zi banală. Pentru mine însă, pasionat de alergat din anul 2015, a fost prima dată când am intrat în sala 18 Gym din orașul Târgu Mureș. Fiind ademenit și de o voce fermecătoare la telefon am intrat în sală cu emoții pentru că era prima dată când aveam un antrenor personal. Numele său este Muntean Eugen care mi-a fost sfătuitor nu numai pe plan sportiv, dar și de viață. Ceea ce a urmat a fost demn de o poveste de viață. Așa am scris la sfârșitul anului 2019 care a fost poate cel mai frumos an al meu.
“După primul antrenament din 27 decembrie cu antrenorul personal am zis că nu mai calc în sală în viața mea din cauza durerilor. Parte a antrenamentului era și alergarea pe bandă. În prima zi nici nu am știut cum se pornește. Datorită amabilitatii unei persoane de pe acolo am început să alerg pe banda de alergat. Prima alergare a fost de 20 de minute. Am revenit pe bandă cu nervi alergând 40 de minute. După două săptămâni alergam o oră fără oprire. La începutul lunii martie am alergat la platou 10 km într o oră și 23 de minute. La începutul lunii aprilie o cunoștiință m-a întrebat dacă nu particip la un cross de 10 km. La început am fost entuziasmat și cu capul în nori, dar pe măsură ce se apropia cursa am început să intru în panică. Datorită motivarii primite din partea unor persoane am participat la cross terminând al 167 lea din 340 de participanți. Senzația și adrenalina din cadrul cursei din m-a motivat să particip și la celelalte 8 curse. Fiecare își are povestea ei. Cu regrete că nu am participat la mai multe cross -uri anul acesta îmi doresc să particip la cel puțin la fel de multe în anul 2020.”
Numai că a venit pandemia și medaliile de finisher la cross-uri le-am primit numai alergând la Platoul Cornesti din orașul Târgu Mureș. Rămânând fără loc de muncă și imbolnavindu-ma de varicela am fost obligat să renunț la antrenorul meu personal și la alergat. Acum un an, în ziua de 31 Decembrie a anului 2021 era doar un vis frumos ca să mă întorc la sală și să alerg. Situaţia însă s-a schimbat la începutul anului 2022 și în luna februarie am revenit din nou la sală, de data aceasta fără antrenor personal din dorința de a economisi bani și pe pista de alergat. Pauza forțată s-a făcut simțită și anul acesta doar în luna octombrie am putut să particip la un cross. Planurile la fel și acum, la sfârșitul anului 2022 sunt la fel de mari ca înainte de pandemie pentru a participa în anul 2023 la cât mai multe cross-uri, să fiu mai strict cu alimentația pentru musculatura și să nu sar niciun antrenament de la sala 18gym din orașul Târgu Mureș. Mens sana in corpore sano și La mulți ani pentru toți pasionații de sport și nu numai!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: