Manifest revoluționar de Facebook (pamflet)


Stimabili tovarăși virtuali pot ca să vă spun că așa nu se mai poate. Stăm de dimineața până seara pe Facebook, câteodată și noaptea și nu primim chiar nimic. Numai noi știm cât de greu este să ciordim glume, citate înțelepte și cât efort depunem ca să postam poze noi. Stresul și munca efectivă pentru a primi like-uri nu ne este răsplătită. Pentru a nu spune că trebuie să ne etichetam, pe noi și ceilalți și să ne arătăm locurile pe unde am ajuns. Mai mult trimitem sau primim mesaje de la diferite persoane ceea ce ne consuma fizic și emoțional. Amorțesc degetele noastre pe tastatură și telefon și nimeni nu ne observă efortul, strădania și consecvența.
Din cauza Facebook-ului am ajuns ca să ne neglijam viața reală, copii, parteneri de viață, să ne crească la unii dintre noi invidia și orgoliul. Am devenit certăreți câștigând bătălia virtuală cine tastează mai rapid și mai puțin anagramat.
Dragi tovarăși de Facebook așa nu se mai poate! Din aceste motive și nu numai cer ca orele de pe Facebook să fie trecute ca vechime în muncă și să fim renumerati după efortul nostru și munca virtuală. Doar așa vom putea simți că suntem apreciați la adevărată noastră valoare fără a face live. În caz contrar propun să facem grevă japoneză sau să trecem pe alte platforme virtuale. Noi nu murim și nu cedam! Uniți vom avea câștig de cauză!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: