Adevărul despre Moș Crăciun


PENTRU TOȚI PĂRINȚII CARE SUNT NEVOIȚI SĂ SPUNĂ ADEVĂRUL DESPRE MOȘ CRĂCIUN, această poveste este pur și simplu frumoasă …

Fiul: „Tată, cred că sunt destul de mare acum. Există Moș Crăciun?”

Tatăl: „OK, sunt de acord că ești destul de mare, dar înainte să îți spun, am o întrebare pentru tine. Vezi tu, adevărul este un dar periculos. Odată ce știi ceva, nu ai cum să nu îl mai știi. Odată ce vei ști adevărul despre Moș Crăciun, nu îl vei mai privi niciodată așa ca acum.

Prin urmare, întrebarea mea este: ești sigur că vrei să știi?”

După o scurtă pauză, fiul îi răspunse: „Da, vreau să știu.”

Tatăl: „OK, îți voi spune: da, există un Moș Crăciun.”

Fiul: „Serios?”

Tatăl: „Da, serios, dar nu este un moș cu barbă și costum roșu. Asta e doar ceva ce le spunem copiilor. Vezi tu, copiii sunt prea mici pentru a înțelege adevărata esență a lui Moș Crăciun, așa că le explicăm pe înțelesul lor. Adevărul despre Moș Crăciun este că nu e deloc o persoană; el este o idee. Gândește-te la toate cadourile pe care Moș Crăciun ți le-a adus de-a lungul anilor. Eu le-am cumpărat. Te-am privit în timp ce le deschideai. Crezi că m-a deranjat faptul că nu mi-ai mulțumit? Desigur că nu! De fapt, mi-a făcut o mare plăcere. Vezi tu, Moș Crăciun este IDEEA DE A DĂRUI DE DRAGUL DE A DĂRUI, fără a avea așteptarea de a primi mulțumiri sau recunoaștere.

Săptămâna trecută, când am văzut o femeie căzând în fața magazinului și am sunat după ajutor, știam că nu avea să știe niciodată că eu sunasem după ambulanță. Când am făcut asta, am fost Moș Crăciun.”

Fiul: „Ah …”

Tatăl: „Și acum, pentru că știi, faci și tu parte din asta. Și tu va trebui să fii Moș Crăciun de acum încolo. Asta înseamnă că nu trebuie să spui niciodată unui copil mic acest secret și trebuie să ne ajuți să alegem cadouri de Crăciun pentru ei. Și, cel mai important, trebuie să cauți oportunități de a ajuta oamenii. Ai înțeles?”
(Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: