Iubirea ca lecție de viață


Animalele în general sunt fără discuție lecții de viață. În fiecare moment sunt de admirat față de oameni. Dacă ar fi nevoie să discutăm numai despre iubire oamenii manifesta acest sentiment făcând rău și trec de la un partener la altul. În schimb pinguinii…

Când un pinguin se îndrăgostește de un pinguin, el caută pe toată plaja piatra perfectă pe care să i-o facă cadou.
Când o găsește în sfârșit, el se aplecă și pune piatra chiar în fața ei. Dacă ea ia piatra, înseamnă că acceptă propunerea.
O dată pe an se întâlnesc în același loc, care se numește parada nunții.
Fiecare memorează atât de bine cântecul celuilalt încât, după luni de despărțire, reușesc să se localizeze unul pe celălalt. Acesta este un ritual.
Când un mascul curteaza o femelă, el își umflă pieptul și își înclină capul pe spate, iar amândoi încep să emită sunete puternice, ascuțite.
Pot țipa unul la altul ore în șir.
Mulți numesc aceste cântece „cântecul inimii”, deoarece atunci când un cuplu de pinguini se imperecheaza este pe viață și dacă devin văduvi, este tot pe viață. Nu mai formează niciodată un cuplu. Sunt una dintre cele mai fidele specii.
Oare câți oameni în zilele noastre mai formează o iubire pe viață? Între atât de multe divorțuri, rău făcut din orgoliu sau narcisism prea puțini oameni mai știu termenul de “iubire pe viață “. Mai repede distrugem iubirea decât o construim. Așa că din nou animalele, de data aceasta pinguinii ne învață cum să iubim sincer și devotat într-un cuvânt adevărat.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: