Un miracol de Moș Nicolae


Conform tradiției în seara de 5 decembrie, Moș Nicolae vine pe la toți copiii pentru a le lăsa cadouri în ghete. La fel așteptau și în casa familiei Babu, Ionel și Măriuca. Și-au curățat ghetele încă de dimineață și pe măsură ce s-a lăsat seara le-au mai lustruit o dată, păzindu-le și tot furisandu-se până pe holul casei pentru vedea dacă nu au ajuns cadourile. Tot sperau că Moșul își va aminti și de ei.  Ceea ce nu știau ei, din păcate, că părinții lor aveau probleme mari cu banii. Tatăl, în urmă cu o lună de zile, rămăsese fără loc de muncă, iar salariul mamei de abia ajungea ca să poată să cumpere mâncare întregii familii. Tare i se strânse inima mamei când făcând cumpărăturile de dimineață și-a dat ultimii bani pentru un kilogram de carne pe care-l împărțise cu migală și pentru a doua zi. Nu avusese suflet ca să le spună copiilor că nu mai rămăseseră bani și pentru cadouri. Pe măsură ce se înopta și văzând că ghetele lor sunt tot goale la un moment dat Măriuca i-a spus printre lacrimi lui Ionel “Moș Nicolae nu vine și la copiii săraci “. Triști amândoi copii s-au pus ca să se culce, însă pe măsură ce sora sa atipise Moș Ene nu-i dădea târcoale lui Ionel. Atunci trezindu-se s-a dus la fereastră și spuse: “Dragă Moșule, știu că suntem săraci, dar chiar nu poți să-i dai și lui tati un loc de muncă? Mie îmi pare un om harnic căci ieri s-a priceput să-mi repare mașinuța după ce am călcat pe ea. La mami te rog eu frumos să-i dai ceva de bine căci prea mult se supăra în ultima vreme. Dacă nu te superi adu și surorii mele o ciocolată, cât de mică căci am auzit că tot a plâns înainte de a adormi. Mie da-mi bucuria ca să-i văd zâmbind.” Terminandu-și rugămintea, Ionel s-a întors în pat și a adormit. 
Dimineața a fost trezit de râsetele și chicotelile surorii lui “Ionel, trezește-te!”. Băiatul deschise ochii cu greu și șoptise “Ce vrei? Mai avem o oră până să ne trezim pentru a ne pregăti de școală. Culcă-te înapoi!” Fata repetă rugămintea “Ionel, nu o să-ți vină să crezi! În ghetele mele sunt trei ciocolate și în ale tale la fel!” La auzul acestor cuvinte băiatul sări din pat descoperind cele mai gustoase ciocolate. După programul de școală din momentul în care au intrat în casă au fost imbiati de cele mai frumoase mâncăruri și mai gustoase prăjituri. Copiii mirați intrebara “Dar de unde mamă au apărut atâtea bunătăți?” Mama le răspunse “Copii voi chiar nu mai credeți în miracolele care se întâmplă datorită lui Moș Nicolae?” Ionel amintindu-și rugămintea adresată Moșului noaptea trecută răspunse bucuros “Ba daaaa! Dar tati unde este?” Mama bucuroasă îi răspunse “L-au sunat de dimineață de la un loc de muncă și s-a angajat acolo.”  Copiii, fericiți nevoie mare se înfruptau din bucatele delicioase care erau pe masă. Mama având un zâmbet larg a dorit să le spună că în după amiaza din ziua trecută bunicii lor le trimisese trei ciocolate. Putea ca să le spună, dar nu dorea ca să le strice magia zilei de Moș Nicolae. Sfârșit!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: