Un discurs motivațional


Era pauza partidei dintre Argentina și Arabia Saudită la “Campionatul Mondial ” din Qatar din ziua de 22 noiembrie a anului 2022. Conform așteptărilor, a statului de favorită și a celor 36 de partide fără înfrângere Argentina avea avantaj de un gol. În pauza partidei toți jucătorii sauditi erau cu capetele plecate și deznădăjduiti. În acel moment intra în vestiar antrenorul Arabiei Saudite, Herve Renard. Urmarea?

Este știuta de amatorii fotbalului și anume Arabia Saudită a produs una dintre marile surprize ale “Cupei Mondiale ” câștigând cu scorul de 2 la 1.

Câteodată în viață când suntem dezamăgiți și nu mai avem motivația de a lupta și nici încrederea că vom câștiga avem nevoie de o încurajare și soluții pentru a reuși. Mobilizandu-ne și în viața noastră se va adeveri vorba populară “Buturuga mică răstoarnă carul mare”. Așa că dacă am auzi în momentele grele discursuri motivaționale sau dacă ne-am spune nouă aceste discursuri lumea noastră ar fi a oamenilor împliniți care au luptat pentru visele lor. În caz contrar vom fi veșnicii învinși pe terenul de sport numit viață.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

3 thoughts on “Un discurs motivațional

  1. Motivația în toate genurile de sport o dictează casele de pariuri sportive, restul sunt basme ori casele de pariuri sportive nu au nevoie de resturi.

    Liked by 1 person

    1. Este părerea dumneavoastră. În ceea ce am scris am făcut o paralelă între schimbarea unui rezultat datorită unui discurs motivațional de care poate câteodată avem nevoie și în viața de zi cu zi. Mai departe că este cert că există o Mafie a pariurilor în sport și până unde are ramificații nu aș putea spune pentru că nu stăpânesc subiectul. Dacă Arabia Saudită va câștiga și mai departe poate să infirme teoriile pariurilor, dar repet în mod naiv îmi plac surprizele dintr-un Campionat Mondial, chiar dacă poate sunt și alte lucruri ascunse pe care repet nu le stăpânesc. Așa că atât timp cât există libertatea opiniei fiecare om are dreptul la o părere.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: