Admirația față de Italia


Pentru mine Italia este artă, muzică,pizza și calccio. Pentru a intra în atmosferă prefer să scriu mai întâi despre muzica italiană. Pe lângă muzica simfonică a lui Verdi sau Paganini dacă ar trebui să enumăr trei cântăreți italieni m-aș opri fără a mă gândi la Albano și Romina, Toto Cutugno și Amedeo Minghi. Motivele le putem reaminti în rândurile de mai jos:

Binenteles că lista poate continua pentru că limba italiană este plină de muzicalitate și a o pune pe portativ înseamnă aproape o capodoperă. Crescând cu “La Piovra”, “Edera” sau filmele traduse în limba italiană am dezvoltat o admirație pentru tot ceea ce înseamnă Italia. Ca și mâncare pizza reprezintă o delicatesă, iar în materie de fotbal sunt suficiente numele lui Roberto Baggio, Del Piero, Maldini, Baresi, Fabio Cannavarro sau Ciro Immobile și Chielini pentru a nu enumera doar aceia cu care am fost sau sunt contemporani ca să înțelegem ideea admirației calității. Domul din Milano, Colosseum-ul sau Biserica San Pietro sunt suficiente pentru a înțelege măreția unei țări. Toate acestea însă sunt foarte puține față de ceea ce reprezintă de fapt Italia care, chiar dacă a trecut și printr-un regim de dictatură fascista, Mafie și alte probleme nu și-a pierdut nici în ziua de astăzi strălucirea și grandoarea vechilor ruine ale Imperiului Roman precum și a centrului Bisericii Catolice, Vatican. Pentru a nu spune cât de grandios sună “Viva, Italia ” sau încă “Ave” într-o limbă latina presupusă moartă și totuși plină de istorie.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: