Pactul pisicii cu diavolulA FOST ODATĂ CA NICIODATĂ o femeie care locuia singură cu copilul și pisica ei, într-o căsuță în mijlocul pădurii.
Într-o zi, a trebuit să iasă în oraș, dar era foarte îngrijorată pentru că nu voia să-și lase copilul singur, însa nu putea să-l ia cu ea unde mergea. Așa că s-a uitat la animalul ei de companie și i-a spus:

🐈 Pisicuța mea, te rog să ai grijă de copilul meu, mă întorc repede” și a plecat de acasă.
La puțin timp după ce femeia a plecat, diavolul a apărut în casă, iar pisica, văzându-l, a sărit în fața leagănului copilului – pentru că se știe că pisicile sunt animale care nu se tem de această ființă malefică.
“Ce vrei?”, întreabă pisica.
“Am venit să iau copilul de aici”.

🐈Ei bine, nu poți, pentru că eu am grijă de el”, a spus pisica lingandu-şi laba.
“Animal prost, nu te poți pune cu mine”.
“Foarte bine”, a spus pisica cu viclenie, “Îți spun ceva: dacă ghicești numărul exact de fire de păr pe care le am pe tot corpul, poți lua copilul. Dar dacă nu reușești, vei pleca și nu-ți vei mai arăta niciodată fața aici. Îți dau trei incercari !
“Batem palma ” a spus diavolul.

🐱Diavolului ii plac provocările şi a fost de acord, crezând că va fi ușor. Și, cu multă răbdare, a început să numere firele de păr ale pisicii.
“Unu… doi… trei….”, o pasăre a cântat la fereastră, distragându-i atenția și făcându-l să piardă numărătoarea.
“Ai pierdut o incercare”, a spus pisicuța.
🐱Diavolul a început din nou să numere.

“O sută… două sute… trei sute…”
si vântul a intrat pe fereastră și a ciufulit părul pisicii, făcându-l pe cel rău să piardă din nou socoteala.
“Ai pierdut deja două încercari”, i-a reamintit pisica.
Nervos, diavolul a început din nou să numere, promițându-și că nimic nu-l va distrage.
“Un milion… două milioane…. Trei milioane.🐈Atunci pisica a dat ușor din coadă, gâdilându-i nasul şi diavolul a strănutat puternic, făcând să zboare o mulțime din firele de păr al pisicii.

“Ai ratat ultima ta incercare. Acum ieși din casă și să nu te mai întorci niciodată.”
Diavolul a fost atât de furios că a pierdut….. dar nu se putea atinge de copil, pentru că un pact cu diavolul se respectă întotdeauna… de ambele părți. 🐱S-a întors în iad, jurându-i pisicii că într-o zi va ghici câte fire de păr are, iar când se va întâmpla asta, răzbunarea va fi teribilă.

*Când femeia s-a întors acasă, fără să știe nimic despre cele întâmplate, și-a sărutat și îmbrățișat micuțul și i-a mulțumit pisoiului cu câteva mângâieri după urechi pentru că a fost o bonă atât de bună.
🐈De aceea, de atunci si până în ziua de azi pisicile își pierd părul tot timpul. Pentru că în acest fel, diavolul nu se va putea răzbuna niciodată neștiind câte fire de păr au cu adevărat.
Preluat net!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: