7 noiembrie- O zi tragică în istoria omenirii


Dacă astăzi mai sunt oameni care suspină după regimul comunist ar fi nevoie ca să afle ca acest regim a provocat moartea a sute de milioane de oameni. Un regim politic care a început în ziua de 7 noiembrie a anului 1917…

La data de 6 noiembrie 1917 a izbucnit Revoluția Bolșevică, acțiune prin care la Petrograd, bolșevicii sub comanda lui Vladimir Ilici Lenin au acaparat prin forță militară, puterea politică din Rusia. Astfel, Gărzile Roșii bolșevice au preluat controlul principalelor puncte din capitală și în noaptea de 6-7 noiembrie au ocupat Palatul de Iarna, reședința țarilor Rusiei și au arestat Guvernul provizoriu condus de Alexandr Kerenski. Revoluția Bolșevică numită și Revoluția din octombrie , după calendarul iulian ,încă în uz la acea vreme în Rusia, a izbucnit datorită nemulțumirilor populației față de situația deosebit de grea în care se afla Rusia după intrarea în Primul Război Mondial, situație care a devenit și mai dramatică în martie 1917 când s-au consemnat și ample revolte ale populației, datorită lipsei acute de hrană. În acea lună, forțele armatei care erau la fel de flămânde și demoralizate ca și populația civilă, s-au alăturat revoluționarilor și la data de 15 martie au forțat pe țarul Nicolae al II-lea să abdice. După abdicarea țarului, puterea a fost luată de un guvern provizoriu, însă incapacitatea acestuia de a rezolva gravele problemele cu care Rusia se confrunta a dus la un nou val de nemulțumiri din partea populației ce au condus la noi revolte sociale. Profitând de această situație , Lenin s-a întors în secret în Rusia, după ce cu câțiva ani înainte fugise din țară, fiind acuzat de propagandă bolșevică, a destituit Guvernul Provizoriu și a instaurat dictatura bolșevică din Rusia, dictatură ce va dura mai multe decenii de acum înainte. Astfel,în noaptea de 24-25 octombrie/6-7 noiembrie 1917 grupări militare conduse de liderul bolșevic Vladimir Ilici Lenin au înlăturat de la putere Guvernul provizoriu și au ocupat Palatul de Iarnă, reședința țarilor Rusiei. Această acțiune a întâmpinat o rezistență minimă, deși istoria oficială din Uniunea Sovietică a descris evenimentele ca fiind cu mult mai dramatice decât au fost în realitate. Astfel, filmele sovietice create sub controlul propagandei arătau o uriașă năvală populară asupra Palatului de Iarnă precum și lupte crâncene, deși în realitate, insurgenții bolșevici au întâmpinat o rezistență redusă, astfel încât au putut pur și simplu să intre la pas prin poarta clădirii și să o ia în stăpânire. De altfel, după ocuparea Palatului de Iarnă, organizarea detașamentelor de soldați și muncitori înarmați ai bolșevicilor, s-a destrămat brusc atunci când în pivnițele clădirii a fost descoperită una dintre cele mai vaste rezerve de băuturi alcoolice, care aparținuseră fostului țar. Și cum se întâmplă adesea în cadrul unor rebeliuni…. reușite, beția generalizată din oraș a degenerat rapid în jaf, distrugeri, violuri și crimă, fapt ce a făcut ca liderii bolșevici să nu fie în stare să readucă ordinea nici măcar cu mitraliera, plutonul de execuție sau celulele din pușcării, care de altfel, s-au umplut complet cu mult timp înainte de a se fi epuizat mare masă de…..revoluționari.
Pentru bolșevici, era greu de acceptat că propriii lor susținători puteau avea un asemenea comportament, numai că au preferat să facă ceea ce toate regimurile politice de stânga au făcut de-a lungul timpului, anume, să dea vina pe alții pentru această stare de a anarhie, spunând că această stare reprezintă de fapt „provocărilor burgheziei”. Au urmat apoi alegerile pentru Adunarea Constituțională, însă bolșevicii nu au vrut să respecte rezultatul alegerilor, astfel că pe 18 ianuarie 1918 susținătorii lui Lenin au dizolvat cu forța vechea Adunare și au înlocuit-o cu una care le apăra interesele. În anii care au urmat, o coaliție de grupări anti-bolșevice au încercat să răstoarne guvernul condus de Lenin, însă acest lucru a dus la declanșarea Războiului Civil Rus dintre anii 1918 – 1920. În final succesul bolșevicilor a dus la deturnarea idealurilor revoluției transformând caracterul acesteia în unul comunist. Așa se face că în Rusia speranța pentru o republică democratică s-a transformat într-o dictatură monopartită ce s-a menținut mul timp de acum înainte.

Adusă mai mult decât oricând în evidență după intrarea armatelor ruse în Ucraina sub simbolul comunist, secera și ciocanul, denotă încă o dată dacă mai era nevoie că lumea nu a învățat nimic din crimele regimului comunist. Un regim care, ca de obicei este adus pe tancuri și nu ține cont de suflete, oameni și drepturi sau libertăți ale omului. Posedand o forță de distrugere ireversibilă comunismul preda anul acesta o nouă lecție în Ucraina din istoria victimelor sale. Poate așa oamenii învață lecția sa finală și promovează și examenul numit viață.

Surse: Facebook- Lecția de istorie

m.wikipedia.org

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “7 noiembrie- O zi tragică în istoria omenirii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: